Killzone - PlayStations svar på Halo?

Et av de mest etterlengtede actionspillene til PlayStation 2 heter Killzone, og ut fra det vi har sett er det virkelig noe å glede seg til. Slik grafikk har du aldri sett på PS2!

Publisert
Sist oppdatert

Killzone er et spill som lenge har vært holdt ganske hemmelig, med kun få skjermbilder tilgjengelig. Den siste tiden har utviklerne, Guerilla Games, vært mer åpne ovenfor pressen, og nylig kom turen til Oslo. Vi fikk nemlig hilse på Ben Duncan fra Sony som fortalte oss litt om dette meget interessante spillet.

Killzone - PlayStations svar på Halo?


Killzone er et førstepersons skytespill, så sånn sett er det ikke nødvendigvis revolusjonerende. Men grafikken, stemningen og actionnivået gjør det til en unik tittel. Killzone forteller historien om en futuristisk krig mellom ISA-styrkene som forsvarer jorden fra den fascistiske Helghast-hæren. I følge utviklerne er det meningen at du skal føle deg som en del av den store, pågående krigen, og derfor inkluderer de mange stemningsgivende, skriptede sekvenser.

Ikke alene

Spillet er lagbasert, og du vil til en hver tid ha tre soldater med deg. Det er likevel ingen muligheter til å gi dem ordre, deres avanserte kunstige intelligens skal selv sørge for at de hjelper deg effektivt. Du kan selv bestemme hvilken av de fire karakterene du vil styre på begynnelsen av hvert bett, og hver av disse har fordeler og ulemper. Noen håndterer tunge våpen bedre, mens andre er eksperter på sniking. Avhengig av hvilken person du velger, kan du benytte forskjellige ruter gjennom brettene, noe som gjør det interessant å spille gjennom spillet flere ganger.

Killzone - PlayStations svar på Halo?


En ting vi la merke til i spillet er det store utvalget kraftige og bråkete våpen. Dette er rett og slett det ultimate våpenfetisjistspillet!

Guerilla Games har tatt inspirasjon fra diverse militære konflikter når de designet spillet, for eksempel Vietnamkrigen og første verdenskrig. Dette resulterer i en realistisk og dramatisk stemning.

Utrolig pent

Killzone - PlayStations svar på Halo?

Vi fikk sett en del klipp fra spillet, og sitter igjen med et svært positivt inntrykk. Brettene vi tittet på foregikk i grå og triste urbane omgivelser, tydelig preget av den pågående krigen. Den grafiske kvaliteten er meget høy - Guerilla har virkelig gjort en fantastisk jobb med grafikkmotoren, og det er vanskelig å tro at den aldrende PlayStation 2-maskinvaren har
en slik kapasitet i seg. Spesielt teksturarbeidet er utrolig flott, med nesten fotorealistisk detaljnivå. I de utendørs byomgivelsene er landskapet også meget detaljert, med lang tegneavstand og fantastisk modellerte karakterer. Veldig bra.

Det vi også liker er at utviklerne ikke overdriver med den flotte grafikken, og spillet er for det meste dominert av grå og brune farger for å bevare den dystre stemningen.

Killzone skal også ha noen online-komponenter, selv om Sony ikke var villige til å gi noe mer informasjon om dem. I følge Ben Duncan er uansett utviklingen i rute, og spillet skal komme til høsten. Vi håper å få sett mer på Killzone på årets E3-messe, men allerede nå er vi ganske sikre på at det kan bli et av årets store titler.

[Ugjyldig objekt (debatt)]Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer