Kindle er først og fremst for lesehester

Amazon har planer om å gjøre "alle bøker som noensinne er skrevet" om til ebøker, men norske bøker må du foreløpig vente en stund på.

SLIK SER DEN UT: Kindle har en seks stommer stor skjerm som bruker såkalt "elektronisk blekk" for å vise innholdet i bøker og aviser. Nå kan den også bestilles til Norge.
SLIK SER DEN UT: Kindle har en seks stommer stor skjerm som bruker såkalt "elektronisk blekk" for å vise innholdet i bøker og aviser. Nå kan den også bestilles til Norge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amazon.com har solgt bøker nesten like lenge som Internett har eksistert. Ok, det er en liten overdrivelse, men de har holdt på siden 1995, og 14 år i nettsammenheng er nesten som 14 hundeår omgjort til menneskeår. De har dessuten solgt elektroniske bøker i "5-6 år", som Amazons visepresident for digitale medier, Steven Kessel, fortalte da han tok turen til Oslo i går for å presentere bokgigantens elektroniske bokleser, Kindle.

Det er ikke noe nytt produkt han viste fram. Kindle har allerede vært tilgjengelig på amerikanske markedet i to år, men har så langt vært utilgjengelig for bruk utenfor USA. Fra og med i går begynte derimot Amazon å selge Kindle til internasjonale kunder, inkludert Norge.

Kan ikke kjøpes her

Det betyr ikke at Kindle kan kjøpes i norske butikker. Den elektroniske bokleseren må bestilles fra Amazon.coms nettsider, men ettersom Amazon inkluderer norsk moms i prisen skal det etter sigende ta relativt kort tid før den havner i norske postkasser.

Enheten som Steven Kessel hadde med seg demonstrerte blant annet hvor særdeles behagelig det er å lese tekst som vises fram ved hjelp av såkalt elektronisk blekk. Denne teknologien har den enestående fordelen at den ikke bruker batterikapasitet når en tekstside først er hentet fram, noe som betyr at det eneste som trekker strøm på Kindle er aktiviteter som å bla, søke i tekst, slå opp i den engelske ordboka eller i Wikipedia, eller å laste ned bøker via den innebygde 3G-forbindelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.