Kindle Fire kommer til Norge

Amazons billige Android-nettbrett snart i salg.

Amazon-sjef Jeff Bezos presenterte nye Kindle-brett i fjor høst - nå er de endelig klare for Norge. Foto: Patrick Fallon/Bloomberg/All over press
Amazon-sjef Jeff Bezos presenterte nye Kindle-brett i fjor høst - nå er de endelig klare for Norge. Foto: Patrick Fallon/Bloomberg/All over press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kindle Fire har vært en stor suksess for Amazon, spesielt takket være en aggressiv prissetting sammenlignet med mange konkurrenter.

Men siden den første lanseringen for snart to år siden har ikke Amazon solgt nettbrettene i så veldig mange land utenfor USA. Før nå.

Nå melder selskapet at Kindle Fire HD, som finnes i både 7-tommers og 8,9-tommers utgaver, kan kjøpes fra den 13. juni i tilsammen 170 land, inkludert Norge.

Kindle Fire HD-nettbrettene kjører Android, riktignok en svært modifisert utgave som fokuserer på tjenestene til Amazon. Selskapet har også sin egen app- butikk, hvor man får kjøpt både bøker, filmer og musikk.

At Amazon allerede har et økosystem for innhold på plass er også en av årsakene til Kindle Fires popularitet. Nøyaktig hvor mange nettbrett selskapet har solgt, er ikke kjent, men det skal være deres bestselgende produkt noensinne. I USA har enhetene 33 prosent av markedet for Android-nettbrett.

Fra 1.200 kroner

Kindle Fire HD 7" har en skjermoppløsning på 1280x800 punkter, mens Kindle Fire HD 8,9" har en skjermoppløsning på 1920x100 punkter. Begge varianter kommer med enten 16 GB eller 32 GB lagringsplass, støtter Bluetooth og doble WiFi-antenner, har HDMI-utgang og et frontmontert kamera.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer