Kingsoft Office 2007

Likheten med Microsoft Office er påfallende. Den største forskjellen er at Kingsoft Office er gratis!

Kingsoft Office 2007
Publisert
Sist oppdatert
Kingsoft lar deg installere suiten på så mange PCer du skulle ønske, eller som de selv uttrykker det: Buy 1, get a thousand free.


Alle som har besøkt Kina vet at kineserne er eksperter på kopiering. Klær, vesker, MP3-spillere, ja til og med biler fra de kjente produsentene står ofte modell når kineserne setter seg ved tegnebrettet. Resultatet blir ofte produkter som ser nesten identiske ut, men som ikke alltid kan måle seg med originalen når det gjelder kvalitet.

Nesten identisk

Hva som har stått modell for kinesiske Kingsoft Office 2007 er ikke vanskelig å se. Suiten med kontorprogrammer bestående av presentasjonsverktøy, regneark og tekstbehandler, er nærmest identisk med Microsoft Office 2003 hva grensesnitt angår. Det er imidlertid noen forskjeller, den viktigste er prisen.

For Kingsoft Office finnes nemlig i en versjon som ikke koster en krone. Du må riktig nok tåle litt kinesisk reklame til høyre i programvinduet, men bortsett fra det får du en office-klone som ser ut, og oppfører seg nærmest identisk med originalen.

Kingsoft Writer
Kingsoft Writer Vis mer


Den er til og med bedre enn originalen på ett punkt, mener vi; den viser dokumentene dine i arkfaner, slik at du enkelt kan svitsje mellom flere åpne dokumenter.

Bruk av arkfaner gjør det enkelt å jobbe med flere dokumenter samtidig.
Bruk av arkfaner gjør det enkelt å jobbe med flere dokumenter samtidig. Vis mer


Gratisversjonen er imidlertid ikke bygd på den aller siste versjonen av Kingsoft Office. 2009-utgaven av kontorsuiten har fått noen smarte tillegg, som integrert Google-søk og støtte for XML-formatene i siste Microsoft Office. Denne versjonen kan du også laste ned og installere, men etter 100 dager er det stopp. Da må du kjøpe lisens for å bruke programmene videre.

Og det bringer oss over på et nytt, interessant aspekt ved denne kontorsuiten; lisensreglene. Kingsoft lar deg nemlig installere suiten på så mange PCer du skulle ønske, eller som de selv uttrykker det: Buy 1, get a thousand free. Vel, så lenge det er du som disponerer disse datamaskinene, selvsagt...

Prisen på 2009-utgaven er 69.99 amerikanske dollar, rundt 430 kroner etter de siste dagers stigning i dollarkursen.

Kingsoft Presentations
Kingsoft Presentations Vis mer
Kingsoft Spreadsheets
Kingsoft Spreadsheets Vis mer

(Artikkelen fortsetter under bildene)Hva med OpenOffice

Som du sikkert har fått med deg finnes det allerede flere alternativer til Microsoft Office, noen av dem har både flere funksjoner enn Kingsoft Office og er fullstendig gratis. Mest aktuell er naturligvis OpenOffice.org, som også finnes i norsk utgave.

Vi gjorde noen raske sammenligninger vedrørende kompatibiliteten, ved å åpne komplekse dokumenter, presentasjoner og regneark laget i Microsoft Office. Verken Kingsoft Office eller OpenOffice klarte alle formateringer 100%, men OpenOffice støtter flere versjoner enn Kingsoft Office, og virker å ha bedre støtte for Microsofts XML-formater (vi testet versjon 3.0 RC3).

Så hva blir da hovedargumentet for å bruke Kingsoft Office i forhold til OpenOffice? Ikke annet enn grensesnittet, mener vi, hvis du er mest fortrolig med Microsoft Office-grensesnittet fra før, vel og merke.

Gratisutgaven av Kingsoft Office 2007 er av en eller annen grunn ikke tilgjengelig fra Kingsoft egne sider i skrivende stund, men kan lastes ned herfra.

Mer informasjon og nedlasting av 100-dagers versjonen av Kingsoft Office 2009 finner du her.

Les også: Gjør OpenOffice bedre

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer