Kingston med USB/Micro USB-minnepinne

Støtter ikke telefonen minnekort? Intet problem.

PÅ TUR? Da er det fint å fylle opp denne med musikk og film, hvis internminnet allerede er fylt opp.   Foto: KINGSTON
PÅ TUR? Da er det fint å fylle opp denne med musikk og film, hvis internminnet allerede er fylt opp. Foto: KINGSTON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om mange har tatt i bruk nettlagringstjenester som Dropbox, OneDrive og Google Disk de siste åra, er det fortsatt mange som sverger til den gode, gamle minnepinnen for å flytte data mellom enheter.

TEMA: Nettlagring

Kopiering til en slik går for de fleste langt raskere enn å laste opp innhold til nettskyen, og dessuten er innholdet tilgjengelig om du ikke har nettilgang.

Dog har de fleste minnepinner til nå vært beregnet på vanlige USB-porter, og det finner du ikke på mobiltelefoner.

Enkelte nettbrett har riktignok USB-inngang, men det gjelder kun et fåtall og virker mindre vanlig nå til dags enn det var da nettbrettene kom for fullt for noen år siden.

Kingston med USB/Micro USB-minnepinne


Minnepinne også for mobiltelefoner

Kingston har lenge levert minnepinner i sin «Data traveler»-serie. Deres siste skudd på stammen, Data traveler MicroDuo, er en minnepinne som ikke bare kan brukes i vanlige USB-porter, men også i micro USB-porter.

For Android-enheter som støtter såkalt USB OTG (on-the-go) kan den derfor brukes som utvidbart minne til telefonen; uavhengig av om den har støtte for minnekort fra før.

Kingston har selv lagt ut en kompatibilitetsliste over telefoner og nettbrett den kan kobles til.

Ta med musikk og video

Dermed er det for eksempel mulig å kopiere over videofiler og musikkfiler og ta med seg på tur, uten å fylle opp internminnet på telefonen eller nettbrettet. Eller kopiere ut bilder og video som en backup i tilfelle telefonen forsvinner.

Data Traveler MicroDuo støtter USB 2.0, måler bare 28x16x9mm og kommer i 8, 16, 32 og 64 gigabyte kapasitet. 32GB-utgaven koster en drøy hundrelapp i de billigste nettbutikkene her til lands, i følge Prisjakt.

Les også: Kjekke ting å ha på nøkkelknippet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer