Kiss CRD-R800SN

Kiss Nordic er et dansk selskap som importerer produkter fra hele verden og setter de sammen til pakker som får Kiss-navnet. Denne gangen har de satt sammen en CD-brenner fra Sanyo med en SCSI-kontroller fra ACard og programvare fra Nero.

Publisert

Denne brenneren fra Sanyo benyttes i en rekke sammenhenger og leveres under mange navn. Vi har tidligere testet 1909">Rimax CDR820 som er identisk. Det som er nytt med denne pakken fra Kiss er nettopp at det er en komplett pakke. Kiss legger ved en enkel PCI-basert UltraSCSI-2-kontroller fra ACard. I tillegg får du med kabler, monteringsskruer og programvare.

Brenn en CD på 10 minutter

Her går det virkelig unna. Som med alle andre 8X CD-brennere skriver også denne med 1200 KB pr. sekund. 650 MB går derfor unna på ni minutter og to sekunder. I tillegg bruker brenneren litt tid til å starte og ca. et halvt minutt til å skrive TOC (Table Of Contents) på slutten. Tilsammen blir det rett i overkant av ti minutter.

Hurtigbufferen på bare 2 MB er kanskje litt i minste laget for en 8X-brenner. Nye brennere fra 5845">HP, 5743">Plextor og snart Sony, har en hurtigbuffer på hele 4 MB. Med 2 MB buffer skal det ikke mer enn 1,7 sekunders pause i datastrømmen før du får "buffer underrun" og CDen er ødelagt.

Nå skal vi ikke overdramatisere dette. Vår test-PC er etterhvert en ganske moderat PC med bare 64 MB internminne og en god gammel Intel Pentium MMX på bare 200 MHz. Den har likevel ingen problemer med å brenne CDer på full fart med denne brenneren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer