KiSS DP-508

TEST: DVD-spillere får stadig flere funksjoner. Denne spilleren har innebygd harddisk for bilder, musikk og film, og kan dessuten kobles til nettverket for streaming av innhold fra PCer eller direkte fra Internett.

Publisert
Sist oppdatert

DP-508 er basert på DP-450, som vi testet allerede i november 2002. Dette var den første DVD-spilleren som klarte å spille av DivX-filmer og musikk i Ogg Vorbis-format. Dessverre hadde spilleren den gang mange barnesykdommer, men mange av disse er nå rettet opp gjennom oppgraderinger av den interne programvaren.

Innovative funksjoner

Det mest interessante med DP-508 i forhold til DP-450, er den innebygde 2,5" harddisken på 80 GB, samt nettverksstøtten. Ved å installere et lite program på en eller flere PCer i et lokalt nettverk, kan du dele filer og mapper som inneholder multimedia, og streame dette direkte fra spilleren.

Du kan også kopiere musikk (MP3, WMA og Ogg Vorbis), filmer (MPEG1/2, DivX/XVid, ASF og bilder (JPG) fra brente CD/DVD-plater til harddisken, og spille av direkte fra denne, men du kan ikke bruke DP-508 som opptaker for TV/videosignaler. Da må du over på toppmodellen DP-558, som ble lansert ved årsskiftet.

KiSS DP-508 koster rundt 3.500 kroner inkl mva.

Her er en rask oppsummering over de viktigste funksjonene (firmware 2.8.0)

KiSS DP-508 DVD-spiller med 80 Gb harddisk og 10/100 Mbit kablet nettverksstøtte:Spiller DVD-filmer (inkl brente DVD+R(W), DVD-R(W), samt miniDVD)Spiller MPEG1, MPEG2, MPEG4 (DivX - alle versjoner samt Xvid) videofiler fra brente CDer og DVD-plater, intern harddisk og nettverk, også med undertekster, herunder også VCD og SVCD-platerWebradio-funksjon, i skrivende stund fri tilgang til over 4000 kanaler (Shoutcast)Viser JPEG-bilder fra CD, DVD, intern harddisk og nettverkSpiller vanlige musikk-CDerSpiller musikk i formatene MP3, Ogg Vorbis og WMA (sistnevnte noe begrenset) fra CD, DVD, harddisk og nettverk

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer