Kjapp LCD-skjerm for spillentusiaster

NYHET: BenQ lanserer nå en helt ny skjerm som skal være den raskeste på markedet. Den henvender seg først og fremst til krevende spillere, men også til de som bruker skjermen til å se på levende bilder.

Kjapp LCD-skjerm for spillentusiaster
Publisert
Sist oppdatert

LCD-skjermer har mange fordeler, men det er stadig et par områder hvor de gamle CRT-skjermene fremdeles holder stand. Det er et par kvaliteter som dagens LCD-skjermer har problemer med å håndtere, nemlig betraktningsvinkel og respons på endringer i bildet.

Betraktningsvinkelen kan man til en viss grad forholde seg til, ved å ikke begrense arbeidsposisjonen foran skjermen.

Responstiden er det derimot lite man kan gjøre med, men til gjengjeld er den ikke så viktig for de fleste brukere. Det er først og fremst svært kresne spillere, som sitter med de raskeste PCene og skjermkortene og kjører intense action-spill med raske bevegelser, som reagerer på dette.

12 millisekunder

BenQ har nå lansert en ny utgave av FP767, med nytt design så vel som nytt LCD-panel. Responstiden er nå senket til 12 millisekunder, og skal tilfredsstille selv de mest kravstore spillerne.

Med 12 millisekunders responstid, vil skjermen kunne kjøre oppfriskning på opptil 83Hz. Tidligere raske LCD-skjermer har hatt en responstid på 16 millisekunder tilsvarende 63 Hz maksimal skjermoppfriskning, mens normale skjermer har ligget på 25 millisekunder og mer.

Varierende

BenQ bruker skjermens tidsforbruk på å skifte mellom hvitt-sort-hvitt når de snakker om 12 millisekunder. I praksis varierer responstiden i de forskjellige fargeområdene og lysintensitetene, spesielt innen nyanser av mørkere toner som det er mye av i mange spill.

Vi ser derfor fram til å teste denne skjermen side ved side med både langsommere LCD-skjermer og raske CRT-skjermer, både til spill og andre bruksområder.

Et testeksemplar skal allerede være på vei.

Tekniske data


Lysstyrke 300 cd/m2
Kontrast 500:1
Oppløsning 1280x1024

Prisinfo kommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer