TEST: Doca D576 USB-ladestasjon

Kjekk liten sak som hurtiglader det meste

Støtter Quick Charge 3.0 og har USB-C.

MED QUICK CHARGE: Denne dingsen til 250 kroner kan lade fem enheter samtidig og byr på Quick Charge 3.0 for enheter som støtter det. Foto: Pål Joakim Pollen
MED QUICK CHARGE: Denne dingsen til 250 kroner kan lade fem enheter samtidig og byr på Quick Charge 3.0 for enheter som støtter det. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

I mange hjem begynner det å fylles opp med dupeditter, og skal man lade mange samtidig må det ofte gjøres rundtom i huset, i tråd med hvor man har stikkontakter.

En USB-ladestasjon kan i så måte være en fin løsning. Da trenger du bare å legge beslag på én stikkontakt, og så har du gjerne en håndfull USB-porter til disposisjon.

For noen år tilbake testet vi for eksempel en variant vi fant på Teknikmagasinet, som kunne lade inntil ti enheter samtidig. Da måtte du riktignok ta til takke med 5 watt (5V/1A) på hver port.

4+1 USB-port

Dagens testprodukt fra Doca byr «bare» på fem porter; 4x USB-A (vanlig USB) og 1x USB-C, men interessant er at enheten har støtte for Quick Charge 3.0, som betyr at du kan lade ganske mange Android-toppmodeller med full hastighet.

Portene har følgende spesifikasjoner:

  • 1 USB-port med Quick Charge 3.0 (5V/3A, 9V/2.5A, 12V/2A - inntil 24 watt)
  • 2 USB-porter med 5V/2,4A (12 watt)
  • 1 USB-port med 5V/1A (5 watt)
  • 1 USB-C-port med 5V/3A (15 watt)

For å forsyne strøm til selve USB-ladestasjonen følger det med en egen strømadapter på 15V/3A, altså 45 watt. Med andre ord vil du ikke klare å kjøre full guffe på alle portene samtidig, som totalt ville ha utgjort 68 watt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer