Kjekke ting du kan skrive ut

Mer enn Word-dokumenter og 10x15-bilder.

Kjekke ting du kan skrive ut
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har prisene på blekkskrivere rast, med den følge at de fleste hjem nå er utstyrt med en.

Dog er det mange som ikke bruker den til stort annet enn å skrive ut en søknad i ny og ne, eller et 10x15-foto de var ekstra heldige med.

Det finnes imidlertid mye morsomt du kan skrive ut.

Bare se her:

Labyrinter

Skal du ut og reise med ungene, kan tiden på flyet eller andre steder man sitter og venter bli en kjedelig affære. På denne siden kan du generere labyrinter av ulik vanskelighetsgrad som ungene kan bryne seg på. Bare husk blyant, så ...

Kjekke ting du kan skrive ut


Fargeleggingsbilder

denne siden finner du hundrevis av motiver du kan skrive ut, og som barna kan fargelegge etterpå. TheColor.com er et tilsvarende nettsted, og på begge to kan du fargelegge i nettleseren også.

Papirleker

Paper Toys finnes det drøssevis av "leker" du kan skrive ut og brette sammen. Biler, bygninger, romskip, papirdukker og mer til.

Les også: Skriveren din kan mer enn du tror

Sudoku

Mamma og pappa kan også kjede seg på flyet, så hvorfor ikke bunkre opp med en haug av Sudoku-oppgaver? OpenSky Sudoku Generator lar deg velge antall og vanskelighetsgrad, så får du generert en PDF med Sudoku-oppgaver. Ja, du kan til og med skrive ut fasit også.

CD-cover

Har du mistet CD-coveret eller brent ei plate med musikk, kan du lage og skrive ut et CD-cover på denne siden. Du kan velge mellom jewel case, som genererer en variant du kan sette i et tomt CD-cover, eller paper for å få en variant du kan brette og legge CD-en oppi.

Linjal

Når du først trenger linjalen din, er det alltid et styr å lete. Hvorfor ikke bare skrive ut en i stedet? Her finner du linjaler av ulik størrelse, inkludert ekstra lange som du i så fall må lime.

Og - trenger du en vinkelmåler, finner du utskriftsvarianter på denne siden.

Kalender

En årskalender er kjekk å ha når du skal planlegge. På timeanddate.com angir du årstall og land, så får du en variant med ukenummer og helligdager du kan skrive ut og henge opp ved siden av skjermen. Her har du en for 2009.

Selvsagt finnes det også en månedlig variant.

12-sidet kalender kan du lage på denne norske siden, som du etterpå bretter for å få en slags tolvsidet terning med alle årets måneder.

Les også: Miljøvennlige utskrifter med GreenPrint

Papirfly

denne siden kan du skrive ut bretteinstrukser for noen råtasser av noen papirfly, inkludert rekordflyet som klarte over 27 sekunder i lufta i 1998.

Gigantiske bilder

Nettjenesten med det fengende navnet The Rasterbator lar deg laste opp et bilde, velge hvor mange ark du vil skrive det ut over for deretter å motta en PDF med alle arkene du kan skrive ut og lime sammen.

Kjekke ting du kan skrive ut

Her ser du et eksempel:

Motlysbeskyttelse

Når du kjøper et objektiv til speilreflekskameraer, følger det som regel med en motlysbeskyttelse, hvis oppgave er å forhindre gjenskinn og annet uønsket lys på bildene du tar. Disse er ganske kostbare dersom du skulle være så uheldig å miste (eller sprekke) ett, men du kan også skrive et nytt! På denne siden velger du bare hvilket objektiv du vil ha, og så får du en PDF du kan skrive ut og brette til.

Rutepapir

Enten du skal tegne grafer eller spille bondesjakk, kan du skrive ut ulike varianter av ruteark på denne siden.

Kjekke ting du kan skrive ut


Navneskilt

Skal du arrangere en fest der ikke alle kjenner hverandre? Big.first.name genererer kjapt navnelapper som kan festes til brystlomma der fornavnet skrives med ekstra store bokstaver.

Bokser

Mangler du noe å pakke gaven i, skulle du hatt en kinesisk take-away pappting å frakte mat i, eller mer pynt på juletreet? På denne siden finner du alt dette og mer til.

Luftgeværblinker

Aiai, en drøss av kuler igjen, men tomt for blinker? Rifle and pistol targets har det du trenger, til både luftgevær og øvrig arsenal du måtte ha låst inn i våpenskapet ditt.

...og røkla

Til slutt en nettside med hundrevis av varianter - notatark, yatzy-poeng, bowling, Scrabble, noteark, strikking, budsjetter og mer til: http://www.printablepaper.net/

Vet du om andre ting det går an å skriv ut? Vi hører fra deg i debatten under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer