Kjenner du PC-historien?

Årstall, begivenheter, uttalelser, modellbetegnelser... Vi har samlet et knippe spørsmål fra PCens barndom og frem til i dag. Svarer du riktig på (nesten) alle, får du diplom!

Publisert
Sist oppdatert

Den moderne IBM-PCen er mer enn 20 år gammel, og selv om den har vært igjennom en ekstrem utvikling gjennom årene, er grunnprinsippene fortsatt de samme. Ingen ante den gang hvor stor rolle PCen etter hvert ville spille i folks hverdag. Betegnelsen "Personal Computer" kunne ikke ha vært mer treffende, med tanke på alt vi bruker PCen til i dag.

Kjenner du PC-historien?

Skulle ikke ha levd

Morsomt å tenke på at IBM ved lanseringen av den første PCen i 1981 ikke hadde noen tro på at den ville gi selskapet de store inntektene. Ekspertene spådde en snarlig død, og siden den gang har det vært mange dommedagsprofeter. Andre har ytret sin fortvilelse over den teknologiske plattformen, med påstander om at det fantes langt bedre og mer stabile løsninger.

Men PCen har stått imot kritikken, og mange mener suksessen først og fremst skyldes at IBM publiserte de tekniske spesifikasjonene, og gjorde det mulig for andre produsenter å klone IBM-PCen.

Brukes snart til alt

I Norge finnes det i dag knapt et hjem uten minst én PC. Vi bruker mer tid enn noen gang foran PCen, og blir mer og mer avhengige av den. Vi tenker gjerne ikke over det, men faktum er at vi har vært vitne til en eksplosjon i bruksområder etter at Internett for alvor gjorde sitt inntog i norske hjem på slutten av nittitallet. PCen er i ferd med å bli folks viktigste redskap til innkjøp av varer, banktransaksjoner, kommunikasjon og personlig underholdning.

Test deg selv

Men kjenner du til hvordan det hele startet? Husker du hvordan situasjonen var før Internettrevolusjonen? Nå har du muligheten til å bevise for deg selv og alle andre at du er sjef på PC-historiekunnskap!

De beste får et diplom og kan titteluere seg som "PC-historiker av høgste rang"!

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer