Windows Sonic

Kjip PC-lyd? Prøv dette før du kjøper nye hodetelefoner

Windows Sonic fungerer på alle hodetelefoner og kan også aktiveres på Xbox One.

WINDOWS ROMLIG LYD: Med noen få enkle steg kan du øke lydkvaliteten på PC-en din selv om du bruker helt vanlige hodetelefoner. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
WINDOWS ROMLIG LYD: Med noen få enkle steg kan du øke lydkvaliteten på PC-en din selv om du bruker helt vanlige hodetelefoner. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du savner litt ekstra futt i hodesettet på PC-en din eller Xbox One, er det ikke sikkert du trenger å kjøpe nye og dyre.

For du kan faktisk øke lydopplevelsen betraktelig med de hodetelefonene du allerede har, med en enkel innstilling i Windows 10 eller på Xbox One.

Romlig lyd

For et par år siden lanserte Microsoft såkalt objektbasert lyd til Windows 10 i form av Windows Sonic, som både støttes av Dolby Atmos og DTS Sound, men Microsoft har også sitt eget alternativ, kalt Windows Sonic for hodetelefoner.

(I tillegg finnes WavesNX og THX Spatial Audio, men disse er ikke integrert på samme måte.)

Felles for disse lydteknologiene er at de kan imitere 5.1- og 7.1-surroundlyd på vanlige stereohodetelefoner, men tar det også steg ekstra ved å levere objektbasert 3D-lyd.

Dette kan være spesielt nyttig i spill og gjør at du kan høre hvor skrittene til en fiende kommer fra og hvor nærme personen er, men øker også den audiovisuelle opplevelsen i film og TV-serier med virtuell surround.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer