Kjøp mer minne NÅ!

Skulle du ønske at PCen din var litt raskere? Da bør du vurdere å kjøpe mer minne. Prisene på DRAM-minne har nådd et historisk bunnivå de siste dagene. Mye kan tyde på at dette bare en midlertidig situasjon, så det kan være en god idé å være raskt ute med å kjøpe!

Kjøp mer minne NÅ!
Publisert

På det asiatiske spot-markedet har prisene stupt, og bare siste måneden har nedgangen vært på nærmere 30-40%. Her hjemme har du som kjøper mye å tjene på denne nedgangen. Mens du på forsommeren måtte betale bortimot to tusen kroner for 128 MB SDRAM (PC133), får du nå samme brikke for 750 kroner inkludert moms hos Komplett Data.

En av grunnene til at vi opplever disse prisene, er at analytikere tidligere i år spådde stor mangel på DRAM mot slutten av året. Det førte til at flere av de største PC-produsentene omtrent ikke har etterspurt minne i høst, samtidig som verdens DRAM-produksjon aldri har vært høyere.

Mye kan imidlertid snu seg raskt, ikke minst på grunn av at PC-produsentene sannsynligvis vil benytte muligheten til snart å utstyre sine PCer med dobbelt så mye minne som standard i forhold til tidligere. Det betyr at en typisk PC som i butikken koster rundt 10-12.000 kroner, vil være utstyrt med 128 MB RAM i stedet for 64 MB.

Hva betyr minneoppgraderingen for ytelsen?

Hvis du synes PCen din begynner å bli treg, kan det bero på at den er utstyrt med for lite minne. De fleste entusiaster vil hevde at 64 MB er for lite for avansert spilling, grafikkhåndtering og videoredigering, som etter hvert er blitt svært populære oppgaver å utføre på PCen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer