Kjøpe brukt PC?

Har du behov for en PC til noen bestemte praktiske oppgaver? Er du en av de mange som ikke er spesielt interessert i datamaskiner, men likevel har kommet i en situasjon hvor du trenger en? Skal du begynne å studere og har et trangt budsjett, eller bare gjøre en skrivejobb i ny og ne? Da er det kanskje lurt å se hva som finnes av utstyr i den aller billigste delen av markedet - nemlig brukt datautstyr.

Kjøpe brukt PC?
Publisert

Databransjen drives fram av teknologiske nyvinninger. Den siste og mest moderne PCen er "gammeldags" i løpet av et par måneder, hvis vi skal tro på det som står i annonsene. Det er et rotterace mellom maskin- og programvare. Maskinprodusentene lanserer stadig nye og kraftigere maskiner, men programprodusentene kommer snart etter med nye versjoner av programmene som spiser opp den økte ytelsen.

Det kan være lurt å stikke fingeren i jorda, og heller se på det konkrete behovet. Hva med å heller kjøpe en brukt datamaskin og kjøre gamle programversjoner? Hvis du ikke skal bruke datamaskinen som et avansert leketøy, kan du spare mange penger.

Hvor er det lurt å kjøpe brukt datautstyr?

Det første valget er om du skal ta sjansen på å kjøpe privat eller hos en forhandler som gir garanti og oppfølging. Hvis du er helt uerfaren vil vi generelt anbefale å gå til en forhandler, hvis du ikke kjøper av en nær slektning eller bekjent. Det kan være svært ergelig å ende opp med katta i sekken, og du står sterkere hvis du har en forhandler som motpart i en eventuell konflikt.

De forhandlerene som selger brukt datautstyr har ofte gode forbindelser som gjør at de får god tilgang på svært rimelige maskiner og tilleggsutstyr. Store bedrifter skifter gjerne ut mye datautstyr i én operasjon, siden dette er mer praktisk i forhold til drift og brukerstøtte. Det gamle datautstyret kastes ikke, men tas som regel hånd om av firmaer som spesialiserer seg på dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer