Kjøpe laserskriver? Sjekk tonerprisen først

Sjekk prisen på tonerkassetten før du velger laserskriver. Hvis ikke risikerer du en dyr overraskelse.

I elektrovarehusene og nettbutikkene finnes det i dag flere laserskrivere som koster helt ned mot 1.000 kroner. Innkjøpsprisen er altså lav. Det samme kan imidlertid ikke sies om tonerkassettene, som de fleste eiere av laserskrivere før eller siden blir nødt til å kjøpe. Derfor bør du sjekke prisen på tonerkassettene før du velger skriver. Foto: Per Ervland
I elektrovarehusene og nettbutikkene finnes det i dag flere laserskrivere som koster helt ned mot 1.000 kroner. Innkjøpsprisen er altså lav. Det samme kan imidlertid ikke sies om tonerkassettene, som de fleste eiere av laserskrivere før eller siden blir nødt til å kjøpe. Derfor bør du sjekke prisen på tonerkassettene før du velger skriver. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss har en tendens til å legge stor vekt på pris når vi handler, uansett om det er hus, bil, TV eller vaskemaskin det dreier seg om. Og prisbevissthet er selvsagt i utgangspunktet en god egenskap å ha. Det er imidlertid viktig å aldri se seg blind på pris. For eksempel er det viktig å huske at innkjøpsprisen - eller investeringskostnaden - for mange produkters vedkommende ledsages av løpende utgifter, eller driftskostnader.

Godt eksempel

En skriver er et typisk eksempel på et produkt der driftskostnadene i de fleste tilfeller overstiger investeringskostnaden. Dette gjelder ikke minst laserskriverne, som de siste årene har blitt stadig rimeligere og derfor har blitt et stadig mer aktuelt alternativ til blekkskrivere også i privatmarkedet.

Inntil 1.300 kroner

I elektrovarehusene og nettbutikkene finnes det i dag flere laserskrivere som koster helt ned mot og til og med under 1.000 kroner. Innkjøpsprisen er altså lav. Det samme kan imidlertid ikke sies om tonerkassettene, som de fleste eiere av laserskrivere før eller siden blir nødt til å kjøpe. I motsetning til blekkskrivernes patroner, som oftest koster mellom 50 og 300 kroner, koster tonerkassetter vanligvis mellom 500 og 1.300 kroner. En tonerkassett kan altså i enkelte tilfeller koste omtrent det samme som selve skriveren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer