MacBook Pro 16"

Kjøpe MacBook? Det kan være lurt å vente

En MacBook Pro på 16 tommer kan komme i høst, og flere andre modeller kan bli oppgradert.

MACBOOK PRO 16: Er det slik den angivelige MacBook Pro-modellen på 16 tommer blir? Konseptbildet er laget av Viktor Kadar. Foto: Viktor Kadar
MACBOOK PRO 16: Er det slik den angivelige MacBook Pro-modellen på 16 tommer blir? Konseptbildet er laget av Viktor Kadar. Foto: Viktor Kadar Vis mer
Publisert

Apple har planer om å lansere en ny og større MacBook Pro-modell. Det melder analytikeren Jeff Lin i IHS Markit, som melder at en utgave på 16 tommer kan bli vist frem i september og som blir tilgjengelig sammen med macOS Catalina.

– Vi ser for oss at Apple vil lansere et nytt produkt under et arrangement i september, hvis det ikke oppstår noen uventede forsinkelser i utviklingen. forteller Lin i en uttalelse til Forbes.

Analytikeren anslår at den angivelige 16-tommeren vil ha et LCD-panel med en oppløsning på 3072 x 1920 piksler. Til sammenlikning har MacBook Pro på 15,4 tommer en oppløsning på 2880 x 1800 piksler.

Det er ikke mange detaljer å spore om denne MacBook-en, men Lin legger til at den også vil ha en ny prosessor. Nærmere bestemt niende Intel Core H-prosessor.

Flere oppdateringer

Tilbake i februar kom den kjente analytikeren Ming-Chi Kuo med tilsvarende spådommer om en MacBook Pro på 16 tommer. Han meldte også at MacBook Pro-en på 13 tommer får støtte for 32 GB minne. og om en Mac Pro som skal være mye lettere å oppgradere – den modellen ble annonsert tidligere i juni.

Hvis rapportene om 16-tommeren stemmer, vil det bli Apples største MacBook Pro siden modellen på 17 tommer som gikk ut av produksjon i 2012. Spesielt interesserte kan lese en test av MacBook Pro 17 fra 2010.

Så er spørsmålet hva som skjer med de andre MacBook-ene til Apple. Lin tror at MacBook Air og MacBook Pro 13-tommer får nye prosessorer i september, men samtidig er det ganske tyst rundt MacBook på 12 tommer og dens fremtid.

Denne modellen har ikke fått ny maskinvare på rundt to år, og den nyeste utgaven av MacBook Air er på mange måter et mer attraktivt valg enn Apples minste PC.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer