Kjøpeguide til speilreflekskamera

Sikler du på nytt kamera? Her er en del ting du bør tenke på.

Lyst på nytt speilreflekskamera? Finn ut hva du trenger og hvilken pris du er villig til å betale. Foto: Colourbox.com
Lyst på nytt speilreflekskamera? Finn ut hva du trenger og hvilken pris du er villig til å betale. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Også i 2009 handlet nordmenn digitale kameraer i bøtter og spann, og i en pressemelding fra Fotorådet i høst, kunne man lese at salget av speilreflekskameraer utgjør over 20% av totalmarkedet. Omtrent 100.000 speilreflekskameraer ble solgt i løpet av fjoråret.

Er du i markedet for ditt første speilreflekskamera eller vurderer å oppgradere til en ny modell, er det en god del aspekter du må ta stilling til. I denne artikkelen vil vi belyse mange av dem.

(Har du nettopp kjøpt kamera, vil du muligens ha interesse av denne:Nytt speilrefleks - hva nå?)

Hvorfor speilrefleks?

Du er kanskje fornøyd med ditt to år gamle kompaktkamera og spør derfor hvorfor i all verden du burde bruke flere tusenlapper på et kamera som er langt større? Å ta bilder med et speilreflekskamera har flere fordeler sammenlignet med kompaktkameraer:

  • Bedre bildekvalitetEnkelt og greit: Et speilreflekskamera tar bedre bilder enn et kompaktkamera. Dette har i stor grad sammenheng med sensorstørrelsen - bildebrikken som sitter i et speilreflekskamera er langt større enn det som sitter i kompaktkameraene. Derfor tar speilreflekskameraet bedre bilder, noe du spesielt merker når lystilgangen er dårlig. Der de små sensorene i lommekameraer fører til at bilder tatt med høy følsomhet (ISO) blir kornete og utdetaljerte, har speilreflekskameraet langt mer å gå på før bildekvaliteten blir merkbart redusert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.