Dagens kinaprodukt:

Kjøper du PC i 2017, kan du trenge en slik i tillegg

Minnekortleseren må vike på stadig tynnere PC-er, og da kan denne eksterne leseren være midt i blinken.

HENDIG LITEN SAK: Mange nye bærbare og stasjonære PC-er (Her: Intel NUC), mangler minnekortleser. Denne leseren fikser biffen for under en tier. Foto: Bjørn Eirik Loftås
HENDIG LITEN SAK: Mange nye bærbare og stasjonære PC-er (Her: Intel NUC), mangler minnekortleser. Denne leseren fikser biffen for under en tier. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at PC-trenden går mot stadig tynnere og lettere maskiner. Se bare på Asus Zenbook 3, som vi testet nylig - 1,2 cm tykk og med en vekt på utrolige 910 gram. Dessverre er denne miniatyriseringen sjelden kompromissløs, og den nevnte PC-en er nesten ribbet for tilkoblinger.

På mange nye PC-er har for eksempel minnekortleseren måtte vike. Har du behov for en slik, finner du selvsagt et utall eksterne USB-lesere å velge mellom på markedet, men få er å hendige og billige som dagens kinaprodukt; Mini Multi in One Memory Card Reader.

Tar mange typer

Den er utformet som en vanlig minnepinne som settes direkte inn i en USB-port, og har flere spor for diverse minnekort: SD, microSD, Micro MS/M2, MS Duo/MS Pro Duo. Dermed slipper du den irriterende kabelen som ofte kreves av eksterne minnekortlesere.

Ja, selv om PC-en din allerede har en SD-kortleser, kan en slik leser være hendig. Her trenger du for eksempel ikke noen adapter for å lese minnekortet som sitter i Android-mobilen eller nyere lommekameraer som benytter microSD-kort.

BILLIG: Produsenten har ikke brukt store ressurser på finishen, men leseren fungerer helt som den skal. Foto: Bjørn Eirik Loftås
BILLIG: Produsenten har ikke brukt store ressurser på finishen, men leseren fungerer helt som den skal. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Absurd pris

Det morsomste (og egentlig helt absurde) er prisen. I skrivende stund ligger den på 8 kroner og 17 øre pr stk, inkludert frakt til Norge. Dette blir dermed det billigste kinaproduktet vi har omtalt så langt.

Vi kjøpte tre stykker, og alle fungerer tilfredsstillende, men merk at hastigheten er begrenset til USB 2.0 (vi målte skrivehastighet på rundt 15 MB pr sekund mot et raskt minnekort).

Den fås i mange forskjellige farger og du får kjøpt kortleseren hos en rekke forskjellige selgere på eBay, vi kjøpte vår fra deals1688.

Flere omtaler av kinaprodukter

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer