Kjøperåd for bærbar PC

Mens det i dag er fullt mulig å anskaffe seg stasjonære PCer til 6-7.000 kroner, er det nesten ingen bærbare PCer til salgs for under 10.000. Den noe høyere prisen på bærbare PCer gjør det ekstra viktig å vite nøyaktig hva du trenger – og hva du ikke trenger – når du skal gjøre det vanskelige valget.

Publisert

DinSide har nettopp gjennomført en grundig test av en rekke populære bærbare PC-modeller, og vi er rett og slett imponerte over utviklingen, både med hensyn til ytelse, utstyrsnivå og prisutvikling siden forrige test i fjor. Men det er fortsatt lurt å tenke igjennom en del ting før du går til innkjøp av bærbar PC, og vi gir deg her noen nyttige tips.

Den rykende ferske testen finner du her.

Bærbare PCer koster fortsatt langt mer enn stasjonære maskiner med samme kraft. Ikke bare må komponentene være mindre (og dermed dyrere), men selve boksen må også tåle en støyt. Skjermen til en bærbar PC koster i tillegg mer å produsere enn ordinære skjermer til stasjonære PCer.

Bærbar PC som stasjonær PC?

Det er nok bare et mindretall av de som bruker bærbar PC som alltid er på farten. De fleste vil bruke mye tid foran PCen på egen kontorplass. Spørsmålet blir dermed: hvilke løsninger finnes for deg som ønsker best mulig arbeidsforhold på kontorplassen og samtidig en PC-løsning med bærbarhet?

God stasjonær pluss billig bærbar PC: Du får som sagt mer kraft og lagringskapasitet hvis du kjøper stasjonær PC. Og anskaffer du deg en billig bærbar PC i tillegg som fungerer som notatblokk og reservemaskin mens du er ute på tur eller tar med deg arbeidsoppgaver hjem, kan regnestykket bli ganske hyggelig. Bruker du for eksempel ca. 12.000 på en bærbar PC på tilbud, ca. 10.000 på en stasjonær PC og ca. 1500 for nødvendige kort og kabler for koble disse to maskinene sammen, har du ditt eget effektive kontor for 23.500. Velger du å anskaffe deg enda billigere stasjonær PC, kan du presse deg under 20.000.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer