Kjøperåd for laserskrivere

Laserskrivere bygger på en velprøvd og robust teknologi, og i motsetning til mange andre områder innenfor databehandling, er teknologien stabil med forholdsvis liten utvikling. Som kjøper av en laserskriver, bør du likevel sette deg inn i de viktigste egenskapene og forskjellene.

Drivverket i en laserskriver har mye til felles med kopimaskiner, og er spesialisert på rask og rimelig utskrift.
Drivverket i en laserskriver har mye til felles med kopimaskiner, og er spesialisert på rask og rimelig utskrift. Vis mer
Publisert

Hvis du først og fremst trenger fargeutskrifter, er det en blekkskriver du trenger. Disse kan du lese mer om i vår omfattende 4702">blekkskrivertest.

Selv om blekkskriveren selvsagt også takler sort/hvitt-utskrifter med god kvalitet, er laserskriveren spesialist på slike jobber: Drivverket i en laserskriver har mye til felles med en kopieringsmaskin, og er laget for å produsere utskrifter i raskt tempo og til lav pris.

Skriver du ut større mengder brev, prosjektoppgaver eller andre dokumenter som du bare trenger i sort/hvitt, gjør laserskriveren derfor jobben atskillig raskere og billigere enn en blekkskriver.

Laserskriverne er også mye enklere i drift enn blekkskrivere. Du trenger ikke å bekymre deg over tette blekkdyser, skifting av blekkpatroner, svake arkmatere, bruk av rett papirtype eller en stor mengde innstillinger i driveren for å få den beste kvaliteten på utskriftene. Alt du behøver å gjøre er å skifte trommel og/eller tonerkassett når disse går tomme. Det er som regel gjort med et kjapt og enkelt håndgrep.

Nedenfor gir vi deg noen gode råd om hva du bør passe på når du skal kjøpe laserskriver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer