Endre Windows-eier

Kjøpt brukt PC? Slik endrer du systemeier i Windows

Kan gjøres enkelt ved hjelp av dette gratisprogrammet.

HVEM EIER WINDOWS: Navnet kan endres, for eksempel hvis du har kjøpt en brukt PC. Foto: Bjørn Eirik Loftås
HVEM EIER WINDOWS: Navnet kan endres, for eksempel hvis du har kjøpt en brukt PC. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

En leser har kjøpt en brukt PC, og lurer på om det er mulig å endre navnet på systemeier i Windows. Og det er det selvsagt.

Hvem - hva, hvor?

Systemeier er navnet du oppgav da du installerte Windows eller satte opp PC-en din første gangen. Du finner denne informasjonen ved å skrive «winver» i søkefeltet (uten anførselstegn) og trykke enter-tasten:

For proffene: Endre direkte i registeret

Hvis PC-en har endret eier og gitt at du har fulle rettigheter til Windows (Administrator), kan du endre denne informasjonen direkte i registeret.

Da må du starte programmet regedit.exe og bla deg frem til HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion og endre verdiene i feltene RegisteredOrganization og RegisteredOwner:

Denne prosessen anbefales imidlertid kun for viderekomne, da utilsiktede endringer i registeret kan føre til at PC-en oppfører seg ustabilt eller underlig etterpå.

For alle andre: Windows Tweaker

Alternativt finnes det mange såkalte tweake-programmer som kan utføre det samme - og mye mer - på en enklere måte. Et enkelt program uten dilldall heter ganske enkelt Windows Tweaker, og lar deg ta kontroll over mer enn 100 innstillinger i Windows - inkludert opplysninger om registrert eier og bedrift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer