Kjør flere operativsystem på samme PC samtidig!

Det amerikanske firmaet VMware har laget et program som lar deg kjøre flere operativsystem samtidig under Windows NT eller Linux. Hvert operativsystem er helt isolert og tror de har PCen helt for seg selv.

Foto: Erik Andersen
Foto: Erik Andersen Vis mer
Publisert

Konseptet med virtuelle maskiner har vært i brukt i Windows lenge. Hver gang du starter et nytt DOS-vindu, får du en ny virituell maskin som kjører DOS. Denne virtuelle maskinen oppfører seg som en XT fra første halvdel av 80-tallet. Det er mer enn nok for DOS.

Nå kan du kjøre alt samtidig

VMware har utviklet dette konseptet til det ekstreme. Hvis du installerer VMware under Windows NT eller Linux, får du tilgang til mange fullverdige instanser av PCen. Disse instansene er så komplette at du kan kjøre andre 16- eller 32-bits operativsystemer i hver sin isolerte virtuelle maskin.

Bare tenk deg at du kjører NT under Linux eller omvendt. Nå kan du virkelig slå deg løs og bruke begge deler samtidig.

Er du interessert i Windows 2000? Bare installer den under VMware og du kan kjøre den samtidig med Windows NT 4 eller Linux.

Mange klienter - to grunnstener

VMware har foreløpig lagt ut betaversjoner for to operativsystemer på nettstedet sitt (www.vmware.com). Hvis du vil kjøre VMware, trenger du enten Windows NT 4 eller Linux fra før. Med en av disse i bunnen, kan du installere hva som helst i tillegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer