Kjør Linux-programmer i Windows

Det er faktisk fullt mulig ved hjelp av KDE on Windows. Men vær forberedt på at de krasjer. Ofte.

Kjør Linux-programmer i Windows
Publisert
Sist oppdatert

Før du leser videre er det greit å gjøre oppmerksom på at dette ikke er noen forsinket aprilspøk. Det er nemlig mulig å kjøre programmer som egentlig er laget for Linux, i Windows, hvis man av en eller annen grunn skulle ønske det. Man må bare ha de rette verktøyene for å gjøre det.

Linux-brukere har en løsning kalt Wine, som gjør at de kan kjøre Windows-programmer, så hvorfor ikke?

Vi skynder oss samtidig med å legge til at KDE on Windows ikke er en løsning fri for komplikasjoner. Den er fortsatt på eksperiment-stadiet, vil vi hevde, og du må derfor regne med en god del ustabiliteter dersom du skulle få lyst til å prøve den.

Litt info om KDE

Men hva er så KDE on Windows? Dersom du er bevandret i Linux-verden, vil du vite at KDE er et såkalt skrivebordsmiljø for Linux. Det er altså snakk om det grafiske grensesnittet du møter med programvinduer, startmeny og ikoner, og med på lasset følger en rekke spesialsydde programmer og konfigurasjonsverktøy.

KDE er et av de mest populære skrivebordsmiljøene til Linux, en annen du muligens har hørt om er Gnome. Det finnes mange andre også, men disse er de to mest utbredte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.