Kjør Linux som et Windows-program

Live-CD direkte.

Kjør Linux som et Windows-program
Publisert
Sist oppdatert

Vi omtaler stadig nye Linux-distribusjoner her på DinSide, stadig mer velfungerende operativsystemer for deg som ser etter et alternativ til Windows og Mac OS. Og det har blitt svært mye enklere de siste årene å prøve Linux uten å måtte forlate Windows helt.

Du kan for eksempel kjøre såkalte Live CD-er, der operativsystemet kjøres helt og holdent fra plate, og ikke gjør noe som helst med innholdet på harddisken din, eller du kan installere Linux i en virtuell maskin. Men selv disse mulighetene kan oppfattes som gresk for hvermansen, og det er her det lille gratisprogrammet MobaLiveCD kommer inn i bildet.

Programmet, som bare er på 2,5 MB og ikke krever installasjon, sørger rett og slett for å emulere en PC - direkte i Windows, og dermed "lure" Live CD-en til å tro at det faktisk kjører direkte mot maskinvaren.

Samleside: Linux.

Slik går du fram

Etter at du har lastet ned og startet MobaLiveCD kan du laste ned en eller annen Linux ISO-fil, for eksempel Slax (200 MB). Så trykker du ganske enkelt på "Run the LiveCD"-knappen, blar deg fram til ISO-filen, og trykker "Åpne".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer