Kjør Windows-programmer i Linux

GUIDE: Det er enklere enn du trodde.

Kjør Windows-programmer i Linux
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er en av de mange som stadig prøver nye Linux-distribusjoner, men som alltid ender opp med å gå tilbake til Windows som mitt primære operativsystem. Mye av forklaringen ligger i programutvalget. Ikke at det nødvendigvis er så mye dårligere i Linux, det er mer snakk om å finne tid og anledning til å lære seg nye programmer, snarveier og måter å jobbe på.

Les også: Kjør Linux-programmer i Windows

Enklere overgang

Heldigvis finnes det løsninger på det meste, og Wine er windowsbrukernes beste venn - i Linux. Wine er et slags rammeverk for Windows-programmer, slik at de lar seg kjøre i Linux. Dermed behøver ikke terskelen for å konvertere til Linux å være særlig stor for deg som er vant til å bruke Windows.

Nå skylder vi å si fra om at slett ikke alle Windows-programmer lar seg installere og kjøre gjennom Wine, men listen over programmer (og spill) som gjør det blir stadig lengre.

Gigantisk liste

I skrivende stund inneholder Wine Application Database over 12.000 Windows-programmer og spill, og her kan du enkelt se hvilke som fungerer, og hvor godt de fungerer. Det er nemlig slik at man må belage seg på enkelte humper her og der. Er det interesse nok, og dersom det er mulig, fikses imidlertid ofte problemene i nye versjoner av Wine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.