Klar for Windows 2000?

Microsofts nye operativsystem er snart klar for lansering i Norge. Du har kanskje planer om oppgadering, men er usikker på om din maskin er kompatibel? Her er et program som automatisk sjekker PCen din, helt gratis.

Klar for Windows 2000?
Publisert

Checkupgrade er et program på 2,53 MB. Vi har testet dette lille programmet, og det kunne ikke vært mye enklere å bruke. Det eneste du behøver å gjøre er å dobbeltklikke.

Programmet analyserer hele din harddisk, og søker etter programvare som med sikkerhet ikke er kompatibel med Windows 2000. Etter at programmet har gjort seg ferdig (det tar omtrent ett minutt), dukker det opp en tekstfil med all nødvendig informasjon.

I vår tilfelle fikk vi disse advarslene: De nyeste beta-driverne til et Voodoo 2-grafikkort kan kreve tilleggsprogramvare for å fungere med Windows 2000. Et program som heter SoundFusion vil heller ikke fungere under det nye operativsystemet uten en eventuell oppgradering.

Utenom disse bemerkningene kommer programmet med en rekke tips. Blant annet må Outlook 2000, som finnes på vår Windows 98-maskin, reinstalleres hvis vi oppgraderer til Windows 2000. Det nye operativsystemet vil også slette all spor etter Windows 98, så alle backup-filer må overføres til andre lagringsmedia. Filene som befinner seg i papirkurven vil også slettes.

Kan ikke alt

Programmet er en slags database som sjekke alle forhold som Microsoft selv vet kan skape problemer. I prosessen med å kartlegge dette, er det ikke lagt vekt på spill og ulike underholdningsprogrammer, og det må derfor sjekkes direkte med leverandøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer