Klar til støymåling på DinSide Data

Lavt støynivå er viktig når man skal velge datautstyr. Men hvordan skal støy måles i et langt fra støyfritt miljø? Vi jobber nå med en løsning for å måle og sammenligne støy fra datautstyr - støykassa.

Klar til støymåling på DinSide Data
Publisert
Sist oppdatert

Dataredaksjonen får mange tilbakemeldinger om utstyr som støyer. Men den sentrale plass PC og tilleggsutstyr har i manges hverdag, blir lavt støynivå stadig viktigere.

Men å måle støy er ikke så enkelt i praksis. Det er ikke bare å sette et måleinstrument bort til et apparat og lese av en verdi. Det er flere hensyn å ta hvis man skal registrere og formidle noe meningsfylt.

Problem 1: Å isolere det som skal måles

Sitter du i et kontormiljø og skal måle støy fra et apparat, så er det ikke bare denne støyen du får med deg. Lyd fra omgivelsene virker inn på resultatet, og kan i svært mange tilfeller gjøre målingen helt ubrukelig.

Selv om man har et lukket rom, så er det ofte støy fra vannrør og lufteanlegg, og i tillegg lavfrekvente stående bølger i rommet (rommets egen resonansfrekvens), som kan gi store utslag på målinger.

Derfor gjelder det å isolere det apparatet man skal måle, slik at det blir minst mulig påvirket av støy fra omgivelsene.

Derfor bygde vi Støykassa

Støykassa er en kasse bygget av treplater og kledd med lyddempende plater innvendig. Disse platene består av tunge gummiplater med skumgummi på begge sider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.