Klargjøre for trykking

Publisher har ulike hjelpemidler for å gjøre overgangen til trykkeriet så smertefri som mulig, men om det blir vellykket er i stor grad avhengig av kompetansen på trykkeriet.

Publisert

I en trykkeprosess brukes de fire grunnfargene Cyan, Magenta, Gul og Sort. Dette kalles CMYK (Cyan, Magenta, Yellow og blacK). For å trykke i farger, kjøres hvert ark gjennom trykkemaskinen fire ganger, en gang med hver farge. Totalen blir fargetrykk.

Publisher støtter ikke CMYK-farger direkte, og det er en svakhet. Løsningen som er foreslått er at du lagrer i EPS-format (Encapsulated PostScript) og gir denne filen til trykkeriet, som så kan konvertere for deg. EPS er et vanlig utvekslingsformat, men du er avhengig av at trykkeriet har riktig programvare og kompetanse.

Publisher tilbyr flere hjelpemidler for å lette prosessen for deg som ikke er utdannet typograf. Du kan skrive ut et oppsummeringsark med all relevant informasjon om publikasjonen. Dette kan være svært nyttig for trykkeriet. Publisher kan også skrive ut en huskeliste over hva du bør sjekke i publikasjonen din før du sender den.

Publisher har også et svært elegant verktøy som kalles Utformingskontroll. Det er en liten veiviser som sjekker publikasjonen for en rekke vanlige feil som f.eks. at ikke all teksten er med i en tekstblokk eller at et bilde ikke har det rette bredde/høydeforholdet. Stort pluss for denne funksjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.