Klart for bærbar MSAudio?

Microsoft får både støtte og pepper for sitt nye lydformat. Nå blir det også enkelt for industrien å produsere en bærbar spiller som støtter dette formatet.

Klart for bærbar MSAudio?
Publisert

Cirrus Logic er en av de store produsentene av spesialbrikker. De lager brikker for enkle skjermkort, men du finner de fleste av deres løsninger i forskjellige lydkort og andre enheter som behandler lyd. Da heter brikkene Crystal og brukes både i rimelige og dyre løsninger.

Cirrus lager også komplette systemer på en brikke. Disse kalles SOC - ”System-on-a-chip” og er helt sentrale når det gjelder masseproduksjon av rimelige enheter. SOC reduserer både det totale antallet komponenter og antallet prosesser i produksjonen, noe som gir både billige og driftssikre apparater.

Bærbare spillere - neste generasjon

Foreløpig har vi sett en håndfull spillere som lagrer lyddata i MP3-format. Dette formatet er for tiden dominerende, men tiden vil vise om andre formater vil vinne innpass. Her er både Sony/IBM, RIAA og Microsoft på banen, og det ser ut til å bli en heftig kamp.

Cirrus Logic har nylig annonsert at de har en ny brikke under utvikling, som vil bli sentral i neste generasjon bærbare spillere. Microsoft og MSAudio er definitivt et av formatene som vil bli støttet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer