Klart for gigantenes kamp

AVSLØRINGER: Nå er det under en måned igjen til de største tungvekterne i spillbransjen virkelig viser muskler. Vi ser på hvordan avsløringene om den nye generasjonen spillkonsoller vil foregå!

Publisert
Sist oppdatert

Årets E3-messe er bare uker unna. Og selv om E3-messene alltid har vært store, vil årets happening overskygge alt annet. Spillindustrien er tross alt blitt enorm, og i tillegg forventes det at to eller tre nye spillkonsoller vil bli vist frem på messen for første gang. Og lansering av en ny konsoll er ikke lenger bare noe nerdete spillfantaster interesserer seg for, de kommende maskinene vil mest sannsynlig dominere millioner av hjem i mange år fremover.

I lang tid har vi hørt rykter og spekulasjoner om hvordan de nye maskinene kommer til å se ut, deres tekninske spesifikasjoner og lanseringsplaner. Men det er først nå at det hele virkelig begynner å ta form.

MS først ute

Microsoft er helt klart det selskapet som er mest på offensiven. De siste ukene har det stadig kommet meldinger om hvilke utviklere som kommer til å slippe spill til maskinen og informasjon om dens arkitektur. Det er mer eller mindre bekreftet at maskinen kommer til å hete Xbox 360, og at den vil komme i butikkene allerede til høsten/vinteren. Det er også klart at den vil offentliggjøres på TV-kanalen MTV allerede torsdag den 12. mai i USA, og fredag den 13. mai i Europa. I løpet av det 30 minutter lange showet vil vi få se glimt av maskinvaren, kontrolleren og klipp fra kommende spill. Men informasjonen blir noe begrenset - det mer dyptgående blikket sparer Microsoft til sin E3-pressekonferanse, som går av stabelen klokken 1930 lokal tid, mandag 16. mai. Der vil vi få se mer inngående informasjon om maskinvaren og spillene. Og når E3 åpner dørene to dager senere får vi forhåpentligvis prøve nestegenerasjonsspillene selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer