Klart for Windows 8.1

Microsoft slipper første forhåndsversjon med flere etterlengtede nyheter.

Den nye startknappen i Windows 8.1 ligger på samme sted som i Windows 7, altså nede til venstre. Foto: WinSuperSite.com
Den nye startknappen i Windows 8.1 ligger på samme sted som i Windows 7, altså nede til venstre. Foto: WinSuperSite.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Microsoft har måttet tåle mye kritikk for å ha lansert Windows 8 uten blant annet startknapp, men nå blir det snart slutt på sorgene.

I dag slippes nemlig første utviklerversjon av Windows 8.1, og den store, men ikke helt ukjente, nyheten: Startknappen er tilbake!

Når du høyreklikker på den nye startknappen får du opp en rekke nye alternativer, inkludert muligheten til å skru av maskinen eller starte den på nytt, skriver The Verge.

Ønsket du deg den klassiske startmenyen fra Windows 7 også, må vi imidlertid skuffe deg. Den ser ut til å være borte for godt.

Les også: Kan Windows Blue (8.1) redde alt?

Logg inn på skrivebordet

Flere har beskrevet Windows 8.1-oppdateringen som den versjonen Windows 8 egentlig burde vært, og sammen med startknappen følger det også en rekke andre nyheter.

Det blir nå mulig å gå rett til skrivebordet når man logger seg på maskinen, i stedet for å gå veien om den nye startmenyen som dekker hele skjermen.

Låseskjermen kan gjøres til et personlig lysbildeshow med dine bilder, hentet fra enten pc-en eller SkyDrive. Det skal bli mulig bruke samme bakgrunnsbilde på startskjermen som på det vanlige skrivebordet. Startskjermen kan dessuten tilpasses med fliser i flere størrelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer