Kle på deg en PC

På årets Comdex-messe i Las Vegas kommer selskapet Xybernaut til å lansere en PC du kan kle på deg! Og det er ikke så fjernt som det kanskje kan høres ut. Noen kan faktisk bruke dette til noe nyttig.

Hvis Xybernaut får det som de vil, har fremtidsmennesket PCen i beltet og skjermen festet til hodet. Foto: Torvald
Hvis Xybernaut får det som de vil, har fremtidsmennesket PCen i beltet og skjermen festet til hodet. Foto: Torvald Vis mer
Publisert

PCen er tiltenkt fabrikkarbeidere som utfører inspeksjoner, reparasjoner og diagnoser på utstyret. Med denne maskinen vil de kunne få tilgang til store databaser uansett hvor de befinner seg, og uansett forholdene de jobber under. Andre målgrupper er helsepersonell og utryknigspersonell.

Maskinen har fått det lite spennende navnet MA IV og er utstyrt med en 200 eller 233 MHz Pentium MMX prosessor som er plassert i en kasse ikke stort større enn en lommedisko. Denne henges så i beltet. Basismodellen har 32 MB RAM, harddisk på 2,1 GB, et batteri og lader. Toppmodellene har opp til 128 MB RAM og 4,3 GB harddisk.

Beltemodulen inkluderer også en PC-kort-leser (PCMCIA), innebygget mus og støtte for lyd (til talegjenkjenning). Systemet har også USB-port og en portreplikator (dokkingstasjon) for å koble til periferenheter som strekkodelesere, GPS og diagnoseverktøy.

Ingen PC er komplett uten skjerm, og MA IV kan utstyres med en seks-tommers fargeskjem (VGA oppløsning) som kan festes til håndleddet, i et belte eller i et stativ på hodet (!). Sistnevnte har også innebygget mikrofon og et ørlite videokamera. I følge produsenten skal denne skjermen oppfattes på samme måte som hvis skjermen var plassert på skrivebordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.