Kloning av harddisk - DriveImage XML

Gjenopprett maskinen når uhellet er ute.

Publisert
Sist oppdatert

Med gratisprogrammet DriveImage XML, som tidligere er omtalt på DinSide, kan du enkelt ta backup av hele harddisken slik at du senere kan gjenopprette denne når maskinen din skaper problemer eller går tregere.

Her ser du hvordan du setter opp programmet:

  1. Last ned og installer DriveImage XML (kanskje ikke så overraskende).
  2. Når du åpner programmet får du opp hovemenyen.

  3. Klikk på Backup. Hvis du kjører Vista får du nå opp en advarsel som forteller deg at du må deaktivere UAC (eller brukerkontroll som det heter på norsk).

    Hvis du kjører i Vista, og ikke har deaktivert Vistas brukerkontroll, vil du ikke kunne bruke DriveImage XML. Dette er beklagelig, men i mitt tilfelle er brukerkontrollen uansett kun til irritasjon så denne har jeg deaktivert.

    For dem som er ukjent med brukerkontroll i Vista er dette en sperre som skal hindre programmer å automatisk installere seg. I stedet må du gi tillatelse for hver gang, noe som raskt kan bli et irritasjonsmoment. For andre er dette en velkommen sikkerhet.

    Hvis du ikke føler du trenger å ha brukerkontrollen påslått, kan du slå den av ved å gå inn i Kontrollpanel --> Brukerkontoer og familiesikkerhet --> Brukerkontoer --> Aktiver eller deaktiver brukerkontroll. Til slutt fjerner du haken ved Bruk brukerkontroll (UAC) til å beskytte datamaskinen, og klikker OK. Start maskinen om igjen og du er ferdig.

  4. Tilbake i programmets hovedmeny. Nå har du to muligheter. Du kan enten kjøre manuell backup, eller sette opp automatisk backup som kjøres til bestemte tider. Hvis du velger det første alternativet klikker du på Backup, velger harddisken du ønsker å ta full backup av og klikker Next. Følg så veiledningen videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer