Sortere tweets

Knappen som gjør Twitter morsom igjen

Er du blant dem som hater at Twitter-feeden ikke sorterer innleggene kronologisk? Da er denne nyheten noe for deg.

KNAPPEN SOM ENDRER ALT: Twitter.com får ny design og ny funksjonalitet. Du kan prøve nye Twitter allerede nå. Skjermdump: Dinside
KNAPPEN SOM ENDRER ALT: Twitter.com får ny design og ny funksjonalitet. Du kan prøve nye Twitter allerede nå. Skjermdump: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Twitter havner lett i skyggen av de store gigantene av sosiale nettverk, med Facebook, Instagram og Snapchat i spissen. Det er imidlertid fortsatt en svært betydelig aktør i dette markedet, med rundt 335 millioner aktive brukere, ifølge Wikipedia.

Det sosiale nettverket er først og fremst en viktig arena for meningsutveksling, ikke minst for offentlige personer, politikere, kjendiser og virksomheter.

Endret sorteringen

Personlig har jeg brukt Twitter som en viktig kilde til nyhetssaker i mange år, men nettleserutgaven har jeg ikke brukt på lang tid. I stedet har jeg brukt apper på mobilen og tredjepartsløsninger når jeg sitter ved PC-en.

Årsaken er ganske enkelt at nettsiden for en tid tilbake endret på sorteringen av innleggene. Populære innlegg og innlegg Twitter antok jeg ville være interessert i, ble gjerne plassert først, og dermed ble nyhetsaspektet skadelidende.

Det var heller ikke mulig å endre rekkefølgen slik at den i stedet sorterte innleggene kronologisk, men nå er endelig denne muligheten tilbake. Det krever imidlertid at du svitsjer til «nye Twitter», som inneholder en del design- og funksjonsendringer.

Endelig mulig igjen

Den viktigste (eller mest positive) er etter mitt syn at du nå kan velge å sortere innleggene slik at de nyeste kommer først. Slik går du fram:

1. Logg inn på twitter.com i nettleseren. Klikk på profilbildet ditt øverst og velg Prøv nye Twitter:

Knappen som gjør Twitter morsom igjen

2. Når det nye designet er lastet, vil du se en stjerne til høyre, over første innlegg. Klikk på den:

Knappen som gjør Twitter morsom igjen

3. I boksen som dukker opp, velger du «Se de nyeste tweetene i stedet» :

Knappen som gjør Twitter morsom igjen

Heretter vil nyeste innlegg komme øverst, og alle tidligere innlegg vil sortereres kronogiske etter dette.

Ikke permanent

Twitter hinter om at det kan hende at sorteringsvalget nullstilles etter at du har vært borte en stund, men lover samtidig at det skal bli enklere å velge sortering når «nye Twitter» rulles ut til alle. Enn så lenge er det bare å følge oppskriften vår hver gang du ønsker at innleggene skal sorteres kronologisk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer