Knocka.tv - fremtidens TV

Vi har fått en sniktitt på det som blir den neste nett-TV-revolusjonen.

Publisert
Sist oppdatert

TV står foran en revolusjon, for hvorfor i all verden skal vi være tvunget til å se en cocktail med programmer som noen få har stått for å komponere?

Det er nettopp derfor tjenester som YouTube har blitt så populære - her har ingen satt opp menyen for deg - du velger selv hva du vil se, men kan bruke informasjon om hva andre brukere har likt for å orientere deg i jungelen av videoer.

Les også: Du vil snart ønske deg ny TV

Skaperne av Knocka.tv er ingen ringere enn de som lagde ICQ, en av de første lynmeldingstjenestene som mange fortsatt holder som den beste. Knocka.tv kombinerer det beste fra to verdener - du ser på TV slik du pleier, men innholdet er både laget av og stemt frem av brukerne. Tjenesten har flere tv-kanaler med ulike temaer du kan bytte mellom, og du kan stemme på hver eneste filmsnutt, som igjen påvirker rotasjonen.

I tillegg er opplevelsen interaktiv - du kan prate med andre som ser på samme kanal, avgi din stemme på hvor god eller dårlig en video er, og enkelte programmer har også utvidede muligheter for interaksjon.

Mange små programmer

På hver tv-kanal vises det så ulike programmer, og hvert program har sin egen nettside med informasjon om innhold og hva slags bidrag som ønskes. For eksempel har tv-kanalen "Knocka One" nettopp sendt et tre minutter langt program kalt "In Sync", der brukerne ble oppfordret til å laste opp videoer der de mimer Avril Lagvines Girlfriend og programskaperen hver uke setter sammen klippene til en musikkvideo. Denne uken skal brukerne laste opp videosnutter der de mimer Red Hot Chili Peppers' Give it away.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer