Knoppix Linux - fullt operativsystem og programmer fra CD

Knoppix Linux er rett og slett svært spennende. I praksis er det snakk om en hel Linux-distribusjon med haugevis av spill og programmer - og alt kjøres direkte fra CD!

Publisert
Sist oppdatert

Hver eneste dag får dataredaksjonen spørsmål fra lesere som er nysgjerrige på Linux. Begynner det virkelig å bli et reelt alternativ til Windows på skrivebordet? Hvordan virker det? Er det vanskelig å installere/avinstallere?

Nå kan du derimot prøve Linux selv, uten å være redd for at det skal skape rot på harddisken din.

(fortsetter under reklamen)

Alt på CD - helt gratis

Knoppix er en fullstendig Linux-distribusjon med grafisk KDE-grensesnitt, epostprogram, nettlesere, CD-brenneprogram, spill, bildebehandlere, tekstbehandlere, regneark, presentasjonsverktøy, MP3-avspillere, programmeringsverktøy og mye, mye mer. Det spesielle med denne distribusjonen er at den er laget for å kjøres fra CD, ikke for å installeres på harddisken. Det betyr i praksis at når du fjerner CDen fra spilleren, og starter PCen på nytt, er alt ved det gamle igjen.

Nylig ble versjon 3.3 av Knoppix lansert, og Linux-distribusjonen er fortsatt helt gratis. Den nye versjonen har støtte for en rekke nye maskinvareløsninger, og kommer blant annet med kontorpakken OpenOffice.org 1.1.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer