Koble OneDrive til Filutforsker

Nettskyen kan fungerer akkurat som en nettverksstasjon.

ONEDRIVE SOM NETTVERKSSTASJON: Du får full tilgang til filene dine i nettskyen gjennom Filutforsker med dette trikset.
ONEDRIVE SOM NETTVERKSSTASJON: Du får full tilgang til filene dine i nettskyen gjennom Filutforsker med dette trikset. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av de store nyhetene da Microsoft slapp Windows 8.1 høsten 2013, var at skylagringsløsningen OneDrive (tidligere SkyDrive) ble tett integrert i Windows Utforsker. Her kunne man åpne og lagre filer direkte, og man kunne også bestemme hvilke filer og mapper som skulle være tilgjengelig offline.

Sistnevnte mulighet var en åpenbar fordel kontra andre skylagringstjenester, spesielt på enheter med begrenset lokal lagringsplass - for eksempel PC-er med SSD. Hvorfor, kan du lese alt om i denne artikkelen.

Av ukjente årsaker har Microsoft fjernet denne muligheten i Windows 10, og OneDrive fungerer nå mer som tradisjonelle skylagringstjenester som Dropbox og Jottacloud: Mapper og filer som skal være tilgjengelig i Filutforsker, ligge både lokalt og i nettskyen, ikke bare i nettskyen.

Les også: 10 skjulte Windows 10-funksjoner

Det finnes en løsning

Hvis du har oppgradert til Windows 10 (eller benytter en eldre versjon av Windows), finnes det en mulighet for å koble OneDrive som en stasjon i Filutforsker. Det betyr at du får full tilgang til innholdet, akkurat som om det var snakk om en ekstern harddisk eller nettverksstasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer