Koble opp med HDMI

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg holder på å se meg ut et oppsett for hjemmekino og da blir det fort mange enheter med HDMI, Men er litt usikker på noe av funksjonaliteten.

Hvis jeg kobler parabol decoder(HDMI) til tv og Hjemmekino annlegg(HDMI) til tv, vil da lyden kunne gå fra parabol decoder til hjemmekino anlegg? Eller må Decoderen da gå via HDMI In på reciveren (virker som det er en del færre recivere som har HDMI In)?

TVen skal jo selfølgelig også henge på veggen, og da er jo færre ledninger en stor fordel. Finnes det noen spesielle enheter som samler HDMI signaler og andre signaler via scart og optisk, og sender den valgte kilden til tven via HDMI? MvhStian

Datadoktoren svarer

Hei,

HDMI fører digital lyd og bilde mellom enheter. I et topp moderne hjemmekinoanlegg vil du ha bare digitale signalkilder, hvor alle har HDMI.

En receiver er sentralen i hjemmekinoanlegget, og tar seg av vekslingen mellom enhetene. Du vil derfor koble HDMI-kabler fra alle signalkildene, som digital TV-dekoder, Blu-ray spiller, stuePC, PS3 osv. til HDMI-inngangene på receiveren.

Til TV-skjermen går det da bare en eneste HDMI-kabel, som fører signalet du har valgt på receiveren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer