eBlocker vil beskytte privatlivet ditt på nett

Kobler du den til ruteren, er du beskyttet

Forhindrer sporing for alle enheter i nettverket.

EBLOCKER KOBLES TIL RUTEREN: Med eBlocker koblet til nettverket, beskytter man alle enheter mot nettsporing. Foto: Pål Joakim Olsen
EBLOCKER KOBLES TIL RUTEREN: Med eBlocker koblet til nettverket, beskytter man alle enheter mot nettsporing. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert

(Berlin) Blant store TV-er, fete droner, et hav av VR-briller og currywurst, snublet vi over denne lille klumpen på IFA-messen i Berlin, og da ble vi nødt til å slå av en prat med de som stod i nærheten.

eBlocker er nemlig en enhet laget for å beskytte deg mot såkalte «trackere» på nettet – typisk annonser eller andre kodelinjer som sørger for å spore deg på tvers av mange nettsider. Du vet, de som sørger for at du får opp annonser for TV-er overalt hvor du ferdes, bare fordi du har vært innom og tittet på et par.

Daglig leder, Christian Bennenfeld, som vi pratet med, har lang fartstid fra den andre siden og var i sin tid med å starte et slikt tracker-selskap, som han fortsatt eier 50 prosent av. Nå håper han imidlertid at eBlocker blir en suksess, som akkurat er blitt ferdigstilt etter å ha blitt finansiert på Kickstarter.

BYGGER EN PROFIL: Annonsene du får servert rundtom på nett er gjerne basert på interesser og andre personlige preferanser. Foto: eblocker.com
BYGGER EN PROFIL: Annonsene du får servert rundtom på nett er gjerne basert på interesser og andre personlige preferanser. Foto: eblocker.com Vis mer

– Jeg vet hvor skittent dette er, sier han til oss, og peker på at slike trackere bygger utvidede profiler om hver bruker, inkludert interesser, politisk ståsted, seksuelle preferanser og andre ting.

NETTVERK OG STRØM: Riktignok finnes både HDMI- og USB-porter på eBlocker, men det er kun LAN-kabel og strømkabel som skal til for å få den til å virke. Foto: Pål Joakim Olsen
NETTVERK OG STRØM: Riktignok finnes både HDMI- og USB-porter på eBlocker, men det er kun LAN-kabel og strømkabel som skal til for å få den til å virke. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer

Plug and play

Bennenfeld var opptatt av at dette produktet var lett å komme i gang med. Alt du må gjøre er å plugge den inn i ruteren via en LAN-kabel, gi den tilgang til strømnettet, og allerede der skal boksen begynne å gjøre sin magi.

For – med eBlocker koblet til ruteren, vil alle enheter som er koblet til nettverket automatisk dra nytte av eBlocker-funksjonene.

Det innebærer blant annet at sporingskode blir blokkert, enten de er der i form av annonser eller usynlige piksler. Om du vil være ekstra forsiktig, kan du aktivere full anonymisering, der trafikken til og fra maskinen din går gjennom Tor-nettverket.

Egen familiekontroll

VERKTØYLINJE: Når du surfer på nettet, kan du gjøre en rekke justeringer på hvordan eBlocker skal fungere. Foto: eblocker.com
VERKTØYLINJE: Når du surfer på nettet, kan du gjøre en rekke justeringer på hvordan eBlocker skal fungere. Foto: eblocker.com Vis mer

eBlocker har også funksjonalitet for å sette opp foreldrekontroll, slik at man kan blokkere nettsider som ikke egner seg for barna, eller lignende.

Alt dette administreres direkte i nettleseren på enheten du sitter på, og det skjer uten at du trenger å instsallere noe programvare. eBlocker blir selv oppdatert daglig via internett, forutsatt at du har et aktivt abonnement – i tillegg til den initielle prisen på et par tusenlapper, er det nemlig del to av selskapets inntjeningsmodell.

– Vil den stoppe å virke om man ikke fortsetter abonnementet?, lurer vi.

Men neida. Den mister de daglige oppdateringene, men brukeren kan selv oppgradere den manuelt med månedlige oppdateringer, forteller Bennenfeld.

Hva tror du om en slik enhet? Vi hører gjerne fra deg i kommentarfeltet under. Mer informasjon finner du på eblocker.com.

LES OGSÅ:
Slik blokkerer du telefonnumre
11 ting du bør passe deg for på internett
Web of trust advarer deg før du trykker

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer