eBlocker vil beskytte privatlivet ditt på nett

Kobler du den til ruteren, er du beskyttet

Forhindrer sporing for alle enheter i nettverket.

EBLOCKER KOBLES TIL RUTEREN: Med eBlocker koblet til nettverket, beskytter man alle enheter mot nettsporing. Foto: Pål Joakim Olsen
EBLOCKER KOBLES TIL RUTEREN: Med eBlocker koblet til nettverket, beskytter man alle enheter mot nettsporing. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert

(Berlin) Blant store TV-er, fete droner, et hav av VR-briller og currywurst, snublet vi over denne lille klumpen på IFA-messen i Berlin, og da ble vi nødt til å slå av en prat med de som stod i nærheten.

eBlocker er nemlig en enhet laget for å beskytte deg mot såkalte «trackere» på nettet – typisk annonser eller andre kodelinjer som sørger for å spore deg på tvers av mange nettsider. Du vet, de som sørger for at du får opp annonser for TV-er overalt hvor du ferdes, bare fordi du har vært innom og tittet på et par.

Daglig leder, Christian Bennenfeld, som vi pratet med, har lang fartstid fra den andre siden og var i sin tid med å starte et slikt tracker-selskap, som han fortsatt eier 50 prosent av. Nå håper han imidlertid at eBlocker blir en suksess, som akkurat er blitt ferdigstilt etter å ha blitt finansiert på Kickstarter.

– Jeg vet hvor skittent dette er, sier han til oss, og peker på at slike trackere bygger utvidede profiler om hver bruker, inkludert interesser, politisk ståsted, seksuelle preferanser og andre ting.

Plug and play

Bennenfeld var opptatt av at dette produktet var lett å komme i gang med. Alt du må gjøre er å plugge den inn i ruteren via en LAN-kabel, gi den tilgang til strømnettet, og allerede der skal boksen begynne å gjøre sin magi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer