Kodak DC 200

Kodak DC200 er en billigere utgave av toppmodellen DC210. Den eneste forskjellen er i utgangspunktet at dette kameraet ikke har zoom, men våre standard testbilder viser at dette kameraet faktisk tar bedre bilder enn storebror. Og det som er bedre er at bildene er skarpere.

Publisert

Gode bilder

Kodak DC200 har en god lysmåler som takler vanskelige forhold både ute og inne. Fargegjengivelsen er god, men bildene har et litt blassere preg enn det vi kunne ønske. Dette korrigeres enkelt ved å senke lysstyrken og øke kontrasten i et bildeprogram, så vi har ikke trukket mye i karakteren på grunn av dette. Bildene er også betydelig skarpere enn storebror DC210, men ikke så skarpe som Olympus sine toppmodeller.

Utebildene har svært gode farger, men er ikke så skarpe som vi skulle ønske. Uskarphetene er på langt nær så fremtredende som på DC210, og vil bare være et problem hvis bildet skal forstørres mye. Dette er vanskelig å rette i et bildeprogram, og gir derfor trekk i karakteren.

Enkelt å bruke

Kodak DC200 er et typisk pek-og-trykk kamera som er enkelt å bruke på alle måter. De viktigste innstillingene gjøres gjennom et menysystem på LCD-skjermen, og dette er oversiktlig og funksjonelt.

Objektivet har en brennvidde tilsvarende 37 mm på et 35-mm kamera. Søkeren er optisk, men det er også mulig å bruke LCD-skjermen. Dette gir full kontroll over utsnittet i alle situasjoner. Kameraet har manuell eksponeringskompensajon slik at du har en viss kontroll over eksponeringen under spesielt vanskelige lysforhold. Det som trekker ned karakteren noe på den tekniske kvaliteten, er at kameraet ikke har mulighet for nærfotografering (makro). Nærgrensen er 68 cm, og det er svakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer