Kodak DC210 Plus

Kodak er kanskje mest kjent for film til vanlige kameraer, men selskapet satser også aggressivt på digitale kameraer. Vi har testet modellen Kodak DC210plus, som både er lett å bruke, og som har flere ekstrafinesser det kan være verdt å ta med.

Publisert

3310">Se bilder tatt med kameraetKodak DC210 plus går rett til topps i denne testen. Kameraet har det desidert høyeste utstyrsnivået, og tar også gode bilder i de fleste situasjoner.

God bildekvalitet

Dette kameraet har jevnt over gode og skarpe bilder. Bildet av vårt krevende oppsett ble litt overeksponert. Det visker ut enkelte detaljer, men bildet er likevel over middels. Kameraet har mulighet for manuell justering av eksponeringen, og det kan hjelpe i slike situasjoner.

Bildet i butikken på kjøpesenteret ble testens beste, med god eksponering og fine hudtoner. Bildet virker litt for sterkt komprimert, og det gjør at enkelte detaljer er litt uklare. Men alt i alt er bildet svært bra, og krever ingen etterbehandling før det kan skrives ut. Utebildet fikk også en god eksponering med fin fargemetning og skarpe detaljer.

Alt i alt vil bildekvaliteten på dette kameraet egne seg ypperlig til hjemmebruk. Bildene krever som oftest få eller ingen justeringer før de kan skrives ut og henges på veggen. Bildene tåler også forstørring rimelig bra.

Topp brukevennlighet og optisk zoom

En positiv egenskap med dette kameraet er at det er enkelt å bruke. Det styres hovedsakelig med et hjul på kameraet for å velge modus, og enkle logiske trykknapper for blitz, makro og selvutløser. Ønsker du mer spesielle innstillinger, kan du velge i en fargerik meny på LCD-skjermen. Hjulet har vanlige engelske begreper i stedet for kryptiske ikoner slik flere av de andre kameraene har, og det er et pluss. Det er med andre ord ikke noe problem å miste håndboken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer