Kodak DC260

Kodaks nye flaggskip i prisklassen under 20 000 kroner har fått navnet DC260. Kameraet har en lang rekke tekniske finesser og en oppløsning på hele 1536 x 1024 (1,6 mill. bildepunkter). Og Kodak har nesten truffet blink med dette kameraet. Med noen få unntak er dette kameraet helt topp. Faktisk så bra at sniker seg foran vår testvinner Olympus C-1400 L.

Publisert

Kodak har skutt innertier for en del bruksområder med dette kameraet. Men dette er ikke noe "feriekamera". For det første er det alt for dyrt til det, og for det andre bruker det alt for lang tid på å starte. Da undertegnede brukte dette kameraet på en ferietur, var det flere motiver som måtte gis opp fordi kameraet brukte ca. 15 sekunder på å starte.

Flott bildekvalitet og gode justeringsmuligheter

Det er først med dette kameraet at Kodak har inntatt førstedivisjon for kameraer under 20 000 kroner. De tidligere modellene DC 200 og DC 220 tar litt uskarpe bilder (fordi de har fast fokus), og har heller ikke spesielt gode justeringsmuligheter. DC260 tar derimot skarpe fine bilder, og fargekvaliteten er helt upåklagelig.

Skarpheten og fargene er likevel ikke fullt så god som på den tidligere testvinneren Olympus C-1400 L, men det har sammenheng med at dette kameraet er utstyrt med en dyrere progressiv CCD (en skanning pr. bilde) mens Kodak benytter interlaced CCD (to skanninger pr. bilde). Det kan gi litt bevegelsesuskarphet og tendenser til at detaljene gror litt igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer