Kodak EasyShare DX7590

Tidligere i høst gjorde vi en omfattende test av 6 digitalkameraer med kraftig optisk zoom. Nå har vi i tillegg fått kikket på Kodaks ess i denne klassen. Hvordan klarer den seg mot Panasonic DMC-FZ3 og de andre?

Publisert

Interessen for ultrazoom-kameraer er sterkt voksende. Dette er som regel store kameraer med store objektiver, og først og fremst myntet på deg som er opptatt av gode utsnitt og detaljer som ligger langt unna. Våre tester viser blant annet at de fleste kameraene har begrensede egenskaper mht til fokusering innendørs, med noen få hederlige unntak - deriblant vår testvinner Panasonic DMC-FZ3.

DX7590 erstatter DX6490, som vi testet i fjor høst. Vi var den gang rimelig fornøyd med bildekvaliteten, men kameraet var temmelig tregt i enkelte situasjoner, spesielt fokushastigheten kunne forbedres kraftig. Det nye kameraet har fått et mer avansert fokussystem, høyere oppløsning (både i bilder og video), bedre skarphet i den elektroniske søkeren, og doblet internminne fra 16 til 32 MB. Men er det blitt noe raskere?

På innsiden

Kameraet har en CCD-bildebrikke som registrerer bildet gjennom 5 millioner punkter. Det er mer enn de fleste andre ultrazoom-kameraene vi har sett på tidligere. Objektivet er merket Schneider-Kreuznach Variogon, og dekker et zoomområde som tilsvarer 38-380 mm, det samme som forgjengeren. Stort område, men begrenset vidvinkel. Lysstyrken er gjennomsnittlig god. Nærgrensen ved makrofotografering er oppgitt til 12 cm, ikke imponerende, men i praksis klarte vi 7-8 cm. Det er godkjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer