Kodak EasyShare P712

Det "lille" kameraet fra Kodak har nok av finesser å by på, blant annet bildestabilisator og opptak i RAW-modus, men er det godt nok til å hevde seg i toppen?

Publisert
Sist oppdatert

Denne testen inngår i en gruppetest av ultrazoomkameraer for TV2 Hjelper deg som sendes 12.april.

Sett med norske øyne er ikke Kodak et spesielt stort merke med tanke på salgstall, men i USA går det langt bedre, der Kodak er blant de mest solgte merkene. Ikke så rart, for så vidt, siden det er et amerikansk merke med gode tradisjoner i fotoindustrien.

Dette er det nærmeste vi kommer en toppmodell fra den amerikanske giganten - et ultrazoomkamera som innehar flere interessante funksjoner, og som umiddelbart føles godt i hånda. P712 ble lansert for et drøyt halvår siden som en erstatter for P612, men har ikke fått annonsert noen oppfølger ennå.

Objektivet (fra Schneider-Kreuznach) har omtrent de samme spesifikasjonene som Sony Cyber-Shot DSC-H5 - 12x optisk zoom tilsvarende 36-432mm brennvidde, bildestabilisering i objektivet og lysstyrke på f/2,8 på vidvinkel og f/3,7 på tele er identisk med Sony-kameraet, men makronærgrensen er på P712 bare på 10cm i motsetning til 2cm på DSC-H5. Det skal nevnes at zooming og fokusering er ganske bråkete på dette kameraet, som vil være negativt for naturfotografer som er avhengige av å være så stille som mus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer