Kodak EasyShare V1253

TEST: Kodak EasyShare V1253 er et helt vanlig lommekamera med en ganske uvanlig egenskap. Det tar opp video i HD-oppløsning.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide Data har gjennomført en test av seks 12 megapiksels lommekameraer for TV2 Hjelper deg.

De seks modellene er Casio Exilim Z1200, Sony Cyber-shot W200, Kodak EasyShare V1253, Canon Digital IXUS 960 IS, Fujifilm Finepix F50fd og Nikon Coolpix S700.

Full testoversikt med karakterer og rangeringer finner du her.

Det tredje kameraet i testen er Kodak EasyShare V1253.

En smak av fremtiden

Det har lenge vært spekulert i om vi i fremtiden vil få en perfekt sammensmelting av egenskapene til fullblods fotoapparater og videokameraer.

Vi har sett en rekke eksempler den siste tiden på at dette er i ferd med å skje, men foreløpig har det vært få lommekameraer som har kunnet ta opp video i høyere oppløsning enn 640 x 480 piksler, og kvalitetsmessig har de ligget et stykke bak hva man kan forvente av selv de billigste DV-kameraene med hensyn til kvalitet på lyd og bilde.

Kodak EasyShare V1253 forandrer bildet (bokstavelig talt) med ekte HD-oppløsning. Riktig nok ikke "full HD" 1080P, men 720P (1.280 x 720 piksler) og stereomikrofon, ganske så oppsiktsvekkende for et kamera som i praksis for øvrig er et ganske alminnelig kompaktkamera, både utformings- og spesifikasjonsmessig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer