Kodak EasyShare V570

Kodaks nye hjertebarn har både vidvinkel og zoomobjektiv. Vi har knipset bilder!

Publisert
Sist oppdatert

Kodak har lenge hatt for vane å lage gode kameraer, men det er først og fremst i USA de har vært markedsledende hva salg angår. Kodak har lenge satt brukervennligheten i fokus, med gode programvareløsninger for å dele bilder med andre, og så sent som rett før jul stiftet vi bekjentskap med V550 som vi belønnet med en femmer på terningen.

Å kalle V570 en oppfølger blir litt feilaktig – designet er annerledes, og det er ikke snakk om at V570 er ment som en oppgradering av V550. Det som imidlertid er oppsiktsvekkende, er at kameraet har to objektiver. Ett ”vanlig” med 3x zoom (39-117mm ), og et vidvinkelobjektiv som står fast på 23mm. Vi synes det blir litt feilaktig å oppgi 5x optisk zoom på dette kameraet (selv om 117 / 23 er cirka lik fem) når det ikke finnes noen mellomting mellom 23mm og 39mm.

Uansett: 23 mm vidvinkel på et lommekamera er særdeles uvanlig, og gir kameraet bruksområder man tidligere måtte langt opp i prisklassene for å få dekket.

Som forventet er vidvinkelobjektivet mer lyssterkt med blenderåpning på f/2.8, mot f/3.9-f/4.4 for zoomobjektivet, og det er i svakeste laget. Forskjellene i blenderåpning merkes godt ved innendørs foto; generelt sett er bildene tatt med zoomobjektivet mer uklare og mer støyete enn vidvinkelbildene, fordi kameraet må kompensere med høyere ISO og lengre lukkertider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer