Kodak EasyShare V610

Nok en gang får vi et kamera med to objektiver fra Kodak. Denne gangen heter modellen V610 og byr på 10x optisk zoom. Med det er det verdens minste 10x-kamera!

Publisert
Sist oppdatert

For noen måneder siden testet vi Kodak V570, som med to objektiver kunne by på vidvinkel tilsvarende 23mm i et kompakt ytre. Vi klarte imidlertid å styre vår begeistring, for selv om idéen var god, hadde kameraet nokså dårlig bildekvalitet, brukervennligheten var så som så og heller ikke ytelsen var spesielt å skryte av.

Så – hva har Kodak funnet på denne gangen? Jo, fortsatt er det plassert to objektiver i kameraet, men denne gangen er det ikke vidvinkel som står på programmet – V610 har nemlig blitt verdens minste kamera som har 10x optisk zoom, med et brennviddeområde på 38-380mm. Når du zoomer nok inn til at det ”vanlige” objektivet ikke lenger klarer å zoome, trykker du bare zoomkontrollen inn nok en gang for å bytte objektiv. Da kan du fortsette innzoomingen, men løsningen ville ha vært bedre dersom den var sømløs og det tar lang tid å zoome fra én ende av brennviddeområdet til det andre. Det skal sies at det ikke er helt fullverdig 10x optisk zoom, og at vi finner et hull siden det ene objektivet har 38-114mm og det andre har 130-380.

Objektivene er ganske lyssvake – vidvinkelobjektivet har en maksimal blenderåpning på f/3,9 og det er ikke mye å skryte av. Faktisk slipper det inn omtrent halvparten så mye lys som et objektiv med f/2,8, og det betyr enten dobbel ISO-verdi eller dobbelt så lang lukkertid for å få samme lysmengde. Tele-objektivet har f/4.8 som største blender.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer