Kodak lanserer digitalekameraer med USB

Kodak satser på kameraer med høy oppløsning, og i løpet av kort tid vil det bli lansert to nye modeller med mer enn 1 mill. bildepunkter. Kameraene heter DC220 og DC260, og vil koste fra 7-10 000 kroner (ekskl. mva.). Toppmodellen DC260 har flere spennende finesser som USB og tilkobling for ekstern blitz.

Publisert

De nye kameraene fra Kodak vil bli tilgjengelig i midten av juni. Den norske distributøren Daguerre har ennå ikke eksakte priser, men antyder ca. 7 000 kroner for DC220 og ca. 10 000 kroner for DC260 (prisene er eks. mva.). Kameraene vil bli vist for norsk presse i nærmeste fremtid, og vi tester selvsagt kameraene i vår kontinuerlige test av digitale kameraer så snart vi mottar testeksemplarer.

Toppmodellen DC260 har en oppløsning på hele 1536 x 1024 som gir 1,6 mill. bildepunkter. Kameraet er utstyrt med 3x optisk zoom og 2x digitalzoom i tillegg. Brennvidden er 38-115 mm (tilsvarende 35-mm-kamera). Bildene lagres på et 8 MB minnekort og kan overføres til PCen via USB-porten, infrarødt grensesnitt eller via serieporten. Overføring via USB-porten går vesentlig raskere enn via serieporten. Kodak har også adaptere for minnekortet som kan settes i et PC-kort-spor. Det kan være et godt alternativ hvis du ikke har USB-port.

For litt mer proffe brukere har kameraet tilkoblingspunkt for ekstern blitz. Hvis bildekvaliteten viser seg å være god nok, vil kameraet dermed kunne egne seg til studiofotografering (f.eks. katalogproduksjon o.l.).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.