Kodak lanserer digitalekameraer med USB

Kodak satser på kameraer med høy oppløsning, og i løpet av kort tid vil det bli lansert to nye modeller med mer enn 1 mill. bildepunkter. Kameraene heter DC220 og DC260, og vil koste fra 7-10 000 kroner (ekskl. mva.). Toppmodellen DC260 har flere spennende finesser som USB og tilkobling for ekstern blitz.

Publisert

De nye kameraene fra Kodak vil bli tilgjengelig i midten av juni. Den norske distributøren Daguerre har ennå ikke eksakte priser, men antyder ca. 7 000 kroner for DC220 og ca. 10 000 kroner for DC260 (prisene er eks. mva.). Kameraene vil bli vist for norsk presse i nærmeste fremtid, og vi tester selvsagt kameraene i vår kontinuerlige test av digitale kameraer så snart vi mottar testeksemplarer.

Toppmodellen DC260 har en oppløsning på hele 1536 x 1024 som gir 1,6 mill. bildepunkter. Kameraet er utstyrt med 3x optisk zoom og 2x digitalzoom i tillegg. Brennvidden er 38-115 mm (tilsvarende 35-mm-kamera). Bildene lagres på et 8 MB minnekort og kan overføres til PCen via USB-porten, infrarødt grensesnitt eller via serieporten. Overføring via USB-porten går vesentlig raskere enn via serieporten. Kodak har også adaptere for minnekortet som kan settes i et PC-kort-spor. Det kan være et godt alternativ hvis du ikke har USB-port.

For litt mer proffe brukere har kameraet tilkoblingspunkt for ekstern blitz. Hvis bildekvaliteten viser seg å være god nok, vil kameraet dermed kunne egne seg til studiofotografering (f.eks. katalogproduksjon o.l.).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer