Kodak med digitalkamera til Palm Pilot

Både Kodak og Palm er tungvektere innen sine respektive produktområder, og nå annonserer Kodak at de har utviklet et lite digitalkamera som kan festes direkte på en Palm Pilot, og som bruker minnet til å lagre bildene.

Publisert

Behovet for digitale bilder oppstår ikke alltid med utgangspunkt i at kvaliteten skal egne seg til innramming og førstepremie i fotokonkurransen. En lang rekke yrkesgrupper som takstmenn, politiet og forsikringsagenter har mye enklere behov. For slike yrkesgrupper er ofte dokumentasjonsbehovet mer påtrengende enn det kunstneriske.

Kameraet fra Kodak monteres direkte på en Palm Pilot, og tar bilder til det interne minnet i PDAen. LCD-skjermen på Palmen brukes som søker, og selv om den er sort/hvit, tar kameraet (selvsagt) fargebilder. Bildene overføres til PCen via dokkstasjonen som følger med Palm. Hvert bilde tar ca. 100 KB av minnet, og det betyr at antall bilder tilgjengelig er avhengig av hvor mye minne du har i din Palm.

For dårlig?

De tekniske spesifikasjonene er ikke spesielt imponerende, med en oppløsning på 640 x 480 og en nærgrense på 60 cm. Kameraet har heller ikke blitz. Objektivet har fast fokus og en digital 2x zoom. Bildebrikken som brukes er av CMOS-typen (i motsetning til CCD som brukes i de aller fleste andre kameraer). Denne brikken er billigere å produsere og bruker mindre strøm, men har gjerne litt dårligere registreringsevne enn CCD.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer