Kodak med nye digitalkameraer

Kodak har hatt suksess med sine digitale kameraer. Nå fornyes serien med raskere modeller. I introduksjonsperioden følger det også med en fin bonuspakke.

Kodak DC240 et nytt kamera i kompaktklassen. Det er litt mindre enn DC210 som vi har testet tidligere. Foto: Kodak/TK
Kodak DC240 et nytt kamera i kompaktklassen. Det er litt mindre enn DC210 som vi har testet tidligere. Foto: Kodak/TK Vis mer
Publisert

DC240 har en vesentlig fordel fremfor DC210, og det er at kameraet er utstyrt med autofokus. DC210 har fast fokus, og det gir uskarpe bilder.

DC240 er et typisk kompaktkamera, men har en oppløsning på 1290 x 960, og alle nødvendige tekniske finesser for å ta gode digitale bilder. Bildene lagres på CompactFlash minnekort, og det gir gode muligheter for utvidelser og rask overføring med adapter. Kameraet har også USB-port, som gir lynrask overføring av bildene via kabel hvis du ønsker det.

Kodak har tydeligvis lagt vekt på ytelse også i selve kameraet, og pressemeldingen lover at kameraet skal ha raskere opplading (etter at et bilde er tatt), raskere innstilling av autofokus, raskere LCD-visning og raskere lukkerinnstilling. Dette er viktig for mange brukere, og har også vært et av hovedankepunktene som toppmodellen DC260, som er et ganske tregt kamera.

Kameraet har 3X optisk zoom (tilsvarende 39 - 115 mm på et 35-mm-kamera), med ytterligere 2X digital zoom for de som ønsker det. Digital zoom gir dårligere bildekvalitet, men 3X optisk zoom er jo tilstrekkelig for de fleste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.